30. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali" - Son Dakika
Politika

30. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali"

30. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Türkiye'de eksik olan, sahip olduğumuz güzellikleri bir araya getirip mutlu toplum yaratmamaktır"

27.09.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Türkiye'de eksik olan, sahip olduğumuz güzellikleri bir araya getirip mutlu toplum yaratmamaktır" dedi.

30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet'ten bugünlere uzanan süreçte Mengen'in aşçılığın merkezi ve Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi.

Mengen'de festivalin 30 yıldır yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bundan sonra da çok daha güçlü sürdürüleceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, festivalde rekor denemesi yapılacağına dikkati çekerek, kendisinin de kısa bir konuşarak rekor kıracağını, bugünün aşçılar günü olduğunu, onların konuşması gerektiğini, dertlerini ifade edeceklerini ve kendilerinin dinleyeceğini aktardı.

"Nerede derdiniz varsa ve nerede sorunla karşılaşırsanız hiç çekinmeden bana gelebilirsiniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Mutlaka sorununuzu çözmek için çaba harcayacağım. Kamuda aşçılığın meslek sayılması için mücadele vereceğim" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Umarım milletvekili sayılarımız bundan sonra fazla olur" ifadesini kullanarak, şunları belirtti:

"Sizin sorunlarınıza daha fazla zaman ayırmış oluruz. Türkiye'nin çok sorunları var. Sorunları dile getirmek için bu ortam müsait değil. Eğitim, 'aklın özgürleşmesi, hayatın sorgulanması, usta-çırak ilişkisi, ustanın verdiğini çırağın daha öteye götürmesi 'demektir. Eğitim bu kadar önemlidir. Türkiye'nin her şeyi var. Türkiye'de eksik olan, sahip olduğumuz güzellikleri bir araya getirip mutlu toplum yaratmamaktır. Politikacıların bu konuda biraz daha dikkatli olmamalarıdır. Sözüm söz. Ülkemi ve insanını, sizlere hizmet etmeyi, aşçılarını seviyorum."

Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu, 4 bin kişilik pilavın tadına baktı, stantları dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 30. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement