30 Yıl Sonra Bir İlk - Son Dakika
Yerel

30 Yıl Sonra Bir İlk

30 Yıl Sonra Bir İlk

30 yıl sonra Sakarya’dan ilk defa bir güreşçi Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek.

27.02.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 yıl sonra Sakarya'dan ilk defa bir güreşçi Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Sporcusu Yunus Özel, 30 yıldır büyükler güreş milli takımına sporcu veremeyen Sakarya'nın sporcusu olarak Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Yıldızlar ve gençlerde 3 defa milli formayı giyen 71 kilo grekoromen güreşçimiz Yunus özel, Nisan ayında Finlandiya'da yapılacak olan Büyükler Avrupa Grekoromen Şampiyonası'nda 71 kiloda milli formayı giyecek. Yunus Özel, 30 yıl sonra Sakaryalı olarak milli takımda yer almaktan onur duyduğunu belirterek, hedefinin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Özel, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Antrenörleri olan Sefer Sarı, Zafer Başar ve Ebu Bekir Yılmaz'ın bugün geldiği noktada büyük emeklerinin olduğunu söyleyerek hepsine teşekkür etti.

Sakarya'nın güreşçi yatağı olduğuna dikkat çeken Antrenör Sefer Sarı ise, "Sakarya'nın spor tarihine baktığınızda özellikle güreşte çok önemli başarılar aldığını görürsünüz. Buna tesadüf demeniz mümkün değil. Kişilerin ve yörenin fiziki durumları buna etkendir. Sakarya'da bir dönem güreş çok hareketliydi, bir dönem ise yeterli desteği alamadığı için duraklama dönemine girdi. Şu anda Sakarya'da güreş tekrar canlanıyor. Hendek olarak Belediye Başkanımız Ali İnci'den büyük destek alıyoruz. Zannediyorum sporun içinden gelen bir başkanla çalışmanın avantajını yaşamak bu olsa gerek. Ferdi sporlara da takım sporlarına gösterilen ilginin gösterilmesini bekliyoruz. Güreş bizim aynı zamanda ata sporumuz, bununda göz ardı edilmemesi gerek" diye konuştu.

Hendek Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü aynı zamanda Dünya İkincisi olan Zafer Başar, Hendek'te 1999 yılından buna güreşin tekrar canlandığını ve İstanbul Büyükşehir, ASKİ, Kayseri gibi büyük kulüplerle yarıştığını ifade etti. Başarıların ortak çalışmanın bir ürünü olduğunu belirten Başar, "Bizler bu sporu yaparken salona, müsabakalara gitmek için araca veya eşofmana, mayoya ihtiyacımız oluyor. Kulüp olarak bunları destek olamadan karşılamamız mümkün değil. Bugün geldiğimiz noktada en büyük pay Belediye Başkanımız Ali İnci'nindir. Kendisi malzeme, araç, salon konusunda bize her zaman destek olarak bizim Türkiye'nin en büyük kulüpleriyle yarışmamızı sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bize destek verenleri mahcup etmeyeceğiz" diye konuştu.

Antrenör Ebu Bekir Yılmaz Hendek'te temel altyapının oluşturulduğu bir dönem içerisinde olduklarını söyledi. Genç güreşçilere çok fazla güvendiklerini ve inandıklarını dile getiren Yılmaz, "Asıl hedefimiz olimpiyatlarda altın madalya elde etmek. Şu anda tesisimiz var, sporcularımızı en iyi şartlarda eğitmeye çalışıyoruz. Alt yapıya önem veriyoruz, alt kadrodan çok iyi güreşçilerimiz yetişiyor. Güreşte altın çağını tekrar yaşayacağız" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 30 Yıl Sonra Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement