37 Gün Sonra Komisyon'da Yumruklar Konuştu - Son Dakika
Güncel

37 Gün Sonra Komisyon'da Yumruklar Konuştu

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 4 Haziran'dan beri devam eden torba tasarının görüşmelerinde AK Parti ile CHP'li milletvekilleri yumruk yumruğa birbirlerine girdiler.

10.07.2014 16:43

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 4 Haziran'dan beri devam eden torba tasarının görüşmelerinde AK Parti ile CHP'li milletvekilleri yumruk yumruğa birbirlerine girdiler. Yumrukların ardından verilen arada da vekiller sakinleşmedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 61 maddelik Soma yasası olarak bilinen ve ardından 150 maddeye çıkarılan torba tasarının görüşmeleri sırasında AK Partili vekiller ile CHP'liler arasında kavga çıktı. Kavgada yumruklar havada uçuştu, milletvekilleri birbirlerine yumruk attı.

Görüşmeler sırasında, Soma'daki maden işçilerine verilecek ücret yumruklu kavgaya neden oldu. CHP'li Özgür Özel, Torba Yasa'da yer alan Soma işçilerine iki asgari ücreti öngören maddenin brüt olduğu için 2 bin liranın altında kaldığını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçilere 2 bin lira ücret sözü verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın Soma'dan gelen işçilerle görüşmesinde yer alan AK Partili İlknur Denizli ise görüşmede böyle bir konuşma geçmediğini belirterek, "Ayıp" dedi. AK Parti sıralarında bulunan bazı milletvekilleri de Özel'e "Bir aydır seni dinliyoruz. Aynı şeyleri söylüyorsun. Git basın toplantısı yap" şeklinde tepki gösterdiler. Bu arada Özel de Denizli'ye "Asıl sana ayıp" dedi. Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz toplantıya yarım saat ara verdi. Arada Özel ve Denizli'nin sözlü tartışması devam etti. Özel Denizli'ye "Yalancısın" derken, Denizli de "Sen yalancısın" dedi. Bunun üzerine AK Partili Feramuz Üstün, CHP sıralarında bulunan Özel'in üstüne yürüyerek "Bir kadınla ne biçim konuşuyorsun" dedi ve yumruk attı. Kavga sırasında Özel'in aldığı darbeyle gözlüğü yere düştü ve parçalandı. Vekillerin araya girmesiyle daha büyük bir kavga da engellenmiş oldu. Ancak karşılıklı tartışmalar bir süre daha devam etti. Bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Komisyon Başkanı Recai Berber arasında tartışma başladı. Ağbaba, Recai Berber'e komisyonu iyi yönetemediğini ve şiddeti savunduklarını söyledi. Berber ile Ağbaba arasında devam eden tartışmaya AK Parti'li Mehmet Yüksel de dahil oldu. AK Partili Yüksel, Ağbaba'nın üzerine yürümek istedi. AK Partili vekillerin araya girmesiyle ikinci kez yumruklaşmaya engel olundu. Komisyon çalışmalarına yarım saat ara verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 37 Gün Sonra Komisyon'da Yumruklar Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement