420 İşçi Çalıştıkları Fabrikanın Önünde 6 Gündür Eylem Yapıyor - Son Dakika
Güncel

420 İşçi Çalıştıkları Fabrikanın Önünde 6 Gündür Eylem Yapıyor

420 İşçi Çalıştıkları Fabrikanın Önünde 6 Gündür Eylem Yapıyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren ve Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu bir ilaç fabrikasında 16 işçinin daralmaya gidileceği gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını iddia eden 420 işçi, 6 gündür fabrikada eylem yapıyor.

26.02.2014 10:30

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren ve Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu bir ilaç fabrikasında 16 işçinin daralmaya gidileceği gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını iddia eden 420 işçi, 6 gündür fabrikada eylem yapıyor. Arkadaşlarının işten çıkarılacağını öğrenen fabrika işçileri iş yerini terk etmeme kararı alırken, bağlı oldukları Petrol–İş Sendikası Trakya Şubesi de eyleme destek veriyor.

Büyükkarıştıran yolu üzerinde bulunan ilaç fabrikasında yüzde 15 daralmaya gidilmesi gerekçe gösterilerek 16 işçi işten çıkarıldı. Çıkış işlemleri yapılan işçilerin hepsi fabrikada bulunan sendika odasında toplandı. İşten çıkarılan ve fabrikada bulunan 420 işçi iş yerini terk etmeme kararı aldı.

Fabrika işvereni ile 24 Şubat'ta yapılan görüşme olumsuz sonuçlanınca, eyleme devam kararı alan Petrol-İş Sendikası, fabrika önünde basın açıklaması yaptı. 6 gündür eşlerini çocuklarını yalnızca birkaç saat gören işçilerle ailelerinin buluşmasında ise duygulu anlar yaşandı.

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, uzlaşmadan yana olduklarını dile getirerek, "Bütün fedakarlıkları yapabiliriz ancak bu fabrikadan bir arkadaşımızın gönülsüz olarak ayrılmasına asla izin veremeyiz dedik. Amacımız üzüm yemek asla bağcıyı dövmek değil. Biz uzlaşmadan yanayız, barıştan, üretimden yanayız. Taleplerimiz çok açıktır. Taleplerimiz işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe dönmesi, hızlı olarak iş güvencesinin sağlanması, bunlar sağlandıktan sonra biz hep beraber daha fazla üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Fabrikanın verimliliğini dünya birincisi hale getireceklerini kaydeden Düşova, "Biz mücadelemizde yola çıkarken, bu kararı verirken zorlukları biliyorduk. Belki daha fazla sıkıntı çekeceğiz ancak emek mücadelesi bedel ödemeden kazanılmamıştır, kazanılmayacaktır. Her türlü bedeli göze aldık yola böyle çıktık. Bu mücadele Trakya işçi sınıfı tarafından yakından izleniyor. Bu direnişin başarısı örnek olacaktır. Lüleburgaz halkının bu direnişe sahip çıkmasını istiyoruz. Sorunlarımız, kaderimiz, geleceğimiz aynıdır. Birlikte olursak mutlaka kazanacağız" ifadelerini kaydetti.

Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca ise, "Fedakarlığın en iyisini yaptık, yapacağız, iş yerimizi seviyoruz. Çalışmak için buradayız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından işçiler ve aileleri hasret giderdiler. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 420 İşçi Çalıştıkları Fabrikanın Önünde 6 Gündür Eylem Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement