43 Karikatür Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

43 Karikatür Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Sergileniyor

43 Karikatür Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi\'nde Sergileniyor

Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği (TUYED) ile Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde 5’incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda finale kalan 43 eser, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sergilendi.

17.11.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği (TUYED) ile Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliğinde 5'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda finale kalan 43 eser, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sergilendi. Serginin açılışını yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bir ülkede sanata ve sanatçıya verilen değer ne kadar artarsa o ülkede demokrasi de o kadar gelişir" dedi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe kapılarını açmaya devam ediyor. Son olarak 70 ülkeden 350 karikatüristin 700 eserle katıldığı 5'inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda dereceye giren 43 eser, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı. Turizm Araştırmaları Dergisi'nden Prof. Dr. Nazmi Kozak'ın ev sahipliği yaptığı serginin açılışına Başkan Yaşar'ın yanı sıra karikatür tutkunları ve davetliler katıldı. Sergilenen eserler hakkında davetlilere bilgi veren Kozak, 2009 yılından beri düzenlenen yarışmanın Türkiye'nin tanıtımına ciddi katkı sağladığını söyledi.

Serginin açılış kurdelesini Kozak ile birlikte kesen Yaşar, "Karikatürün doğasında eleştiri vardır. Demokrasinin gelişmesi de eleştiriye bağlıdır. Sanat ve sanatçılara değer verildikçe demokrasi de köklenir ve güçlenir" dedi.

Böylesine önemli bir serginin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Yaşar, daha sonra sergiyi gezerek eserleri tek tek inceledi.

Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Belçika, Arjantin, Romanya, Çin, İran gibi pek çok ülkeden karikatüristin eserlerinin yer aldığı sergi, 22 Kasım Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 43 Karikatür Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement