474.mesir'e "Avşar Kızı" Damga Vuracak - Son Dakika
Yerel

474.mesir'e "Avşar Kızı" Damga Vuracak

474.mesir\'e "Avşar Kızı" Damga Vuracak

Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık Mesir Şenlikleri kapsamında Hülya Avşar’ın 3 Mayıs’ta Manisa’ya geleceğini belirterek “Bu sene ki Mesir Festivali’nde Hülya Cup Senyor Tenis Turnuvası’nı yapıyoruz.

16.04.2014 17:54

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık Mesir Şenlikleri kapsamında Hülya Avşar'ın 3 Mayıs'ta Manisa'ya geleceğini belirterek "Bu sene ki Mesir Festivali'nde Hülya Cup Senyor Tenis Turnuvası'nı yapıyoruz. Yurt içinden 250'ye yakın tenisçi gelecek" dedi. Ufuk Tanık ayrıca Hülya Avşar'ın 3 Mayıs'ta düzenlenecek kupa törenine katılarak bir gösteri maçı yapacağını söyledi.

Bu yıl 474'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Hafsa Sultan olmaK için 214 kişi başvurdu. Başvuruların ardından bu yıl "Festivalin Sultanı Siz Olun" sloganıyla düzenlenen yarışmanın yarı finali gerçekleşti. 108 kişinin katıldığı yarışmanın yarı finalinde 6 jüri yer aldı. Yarışmada jüri diksiyon, fiziki duruş, yüz güzelliği kilo ve boy orantısı kategorilerinde değerlendirme yaptı. Jüri değerlendirmesinin ardından 25 kişi seçildi. 19 Nisan'da gerçekleşecek yarışmada 25 kişi içerinden Hafsa Sultan ve 5 nedime seçilecek.

Hülya Cup'un Türkiye Tenis Federasyonu'na bağlı bir turnuva olduğunu belirten Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, " Hülya Avşar'ın Ferderasyon tarafından kabul edilen bir turnuvasıdır.Bu sene ki Mesir Festivali'nde Hülya Cup Senyor Tenis Turnuvası'nı yapıyoruz. Yurt içinden ve 250'ye yakın tenisçi gelecek. 27 Nisan'da başlayıp 3 Mayıs'ya bitecek olan bu turnuvada Hülya Avşar Manisa'ya gelecek. Kendi adını taşıyan turnuvanın sahibi olarak gelecek. Burada kupa törenine katılarak bir gösteri maçı yapacak. Hülya Cup Manisa'ya uluslararası bir çerçeve getirecektir. Hülya Avşar'ın gelmesiyle Manisa'nın tanıtımına spor ile birlikte katkı sağlanacaktır." dedi.

Bu sene Hafsa Sultan Yarışması'nın 4.sünü düzenlediklerini vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, festivalde ünlü bir ismin yer alamayacağını ve seçilen kişinin Hafsa Sultan'ı Mesir Festivali'nde temsil edeceğini söyledi. Hafsa Sultan yarışmasına girmek için yoğun bir başvurunun olduğunu ifade eden Karaköse, şöyle konuştu: "214 kişi başvurdu. Ama gelmeyenlerin okul ve iş durumları ile ilgili her halde katılamadılar. Biz de bu kişiler içerisinde ilk 25'i belirleyeceğiz. Ayın 19'un da ise 25 kişi içerisinden Hafsa Sultan ve beraberindeki 5 nedime seçeceğiz. Bizim amacımız Hafsa Sultan'ın tarihsel kişiliğini günümüzde bayanlara yansıtmak tanıtmak ve gelecek kuşaklar ulaştırmak" - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 474.mesir'e 'Avşar Kızı' Damga Vuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement