5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması - Son Dakika
Ekonomi

5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin koordinatörlüğünde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması" 5-6 Mayıs'ta Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılacak.

10.04.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin koordinatörlüğünde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması" 5-6 Mayıs'ta Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılacak.

Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, proje pazarı ve yarışma etkinlikleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Gebze Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Proje Pazarı'nda ilk üç ve iki mansiyona 23 bin lira, Komponent Tasarım Yarışması'nda ise 9 proje sahibine 39 bin olmak üzere toplam 62 bin lira para ödülü dağıtılacak. Dereceye girenler aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek Programı'na girmeye hak kazanacak.

OİB'in geçen sene 600 bin lira destek verdiği, programın değerini daha da artırmak amacıyla bu yıl desteğini 900 bin liraya çıkaracağı İTÜ Çekirdek Programı'nda, ödül sahipleri projelerini geliştirmenin yanında MBA eğitimi ve üniversite-sanayi iş birliğiyle network oluşturma imkanı da bulacak.

Yarışmalar için öğrencilerden profesyonellere 18 yaşını dolduranlar adaylar, 15 Nisan tarihine kadar projeleriyle internet aracılığıyla başvuruda bulunabilecek. Yarışmalara başvurular, geçen yıl olduğu gibi İTÜ Arı Teknokent Çekirdek iş birliği ile alınacak.

Girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren İTÜ Çekirdek Big Bang final etkinliğinde de Türkiye otomotiv sektörünün çehresini değiştirecek girişimciler ödüllendirilecek. Big Bang sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci gruplar ise bir yıl boyunca girişimcilik konusundaki yetenek ve imkanlarını geliştirmeye devam edecek.

Etkinliklerle Türkiye'nin 2023 İhracat Stratejisi kapsamında otomotiv endüstrisinde katma değerin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu yeni ürün, teknoloji ve metotların üretilmesi, yenilikçi tasarımcıların teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi ve dünya pazarlarına sunulması amaçlanıyor.

"Uluslararası arenada da markalaşacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, otomotiv sektörüne daha nitelikli, çevreci, güvenli, kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler sunabilmeyi öngördüklerini ve bu etkinliklerle bunu başardıklarını belirtti.

Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması ile otomotiv sektöründe inovasyon ve tasarım kültürünü yaygınlaştırmayı, genç tasarımcıların yetiştirilmesini teşvik etmeyi ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Burhanoğlu, şunları kaydetti:

"Her yıl içeriğini geliştirmeye çalıştığımız Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması ile uluslararası arenada da markalaşacağız. TÜBİTAK MAM, ulusal öncelikler doğrultusunda Ar-Ge ve bilimsel araştırma konularında destek veriyor. Bu anlamda otomotiv sektörü için büyük öneme sahip oldu. Etkinliklerimizde TÜBİTAK MAM'ın faaliyetlerinin sektöre katkısının anlatılması ve sektör ile işbirliği olanaklarının geliştirilmesini de amaçlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement