5 Bin Dönümlük Yeni İmar Planı Projesi Ret Edildi - Son Dakika
Yerel

5 Bin Dönümlük Yeni İmar Planı Projesi Ret Edildi

5 Bin Dönümlük Yeni İmar Planı Projesi Ret Edildi

Batman İl Genel Meclisi, yeni imar alanları ile ilgili gündeme alınan yeni projeyi HDP'li üyelerin oylarıyla gündeme almadı.

08.09.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni imar alanlarına ret

Batman İl Genel Meclisinde görüşülen 'Erköklü, Akça, Binatlı Bölgesi Yeni İmar Planı'

DBP'li üyelerin ret oyu ile gündeme alınmadı.

AK Parti'li üyelerin meclis gündemine taşıdığı imar planını kabul etmeyen DBP'li üyeler, tarım arazilerinin işgal edileceğini, kaçak yapılaşmanın önünün açılacağını belirterek, yeni alanların imara açılmasını kabul etmediler.

AK Parti'li üyeler ise Karayol mevkii yeni ek sanayi sitesinden Binatlı Köyüne kadar yol güzergahı boyunca 5.000 dönüm arazinin imara açılmasıyla kentin rahat bir nefes alacağını belirterek, projenin 3 aydır ertelendiğini ifade ettiler.

KARARA ÜZÜLDÜK!

Yeni imar alanlarının meclisten geçmemesi nedeniyle üzüldüklerini belirten İL Özel İdare Genel Sekreteri A.Kadir Özer, "Batmanın geleceği için güzel bir projedir. Kabul edilmesi halinde Batman- Hasankeyf yolu 12 metreden 40 metreye çıkacak, merkezdeki yetersiz arsa sorunu ortadan kalkacak, ev ve arsa fiyatları ucuzlayacak, Batmanın yeni yerleşim alanları olacak ve daha modern bir kent olacak. Ama maalesef bu proje 3 aydır meclisten geçmiyor" dedi.

"MECLİS KABUL ETMEZSE, PROJEYİ BAKANLIKTAN GEÇİRECEĞİZ"

Batmanda Tılmerç ve Aydınkonak Bölgelerinin belediyeye ait olduğunu belirten A.Kadir Özer, 3. imar bölgesi olan Karayün tarafının ise toplulaştırma sorununun olduğunu ve bu nedenle 4. İmar bölgesi olarak görülen projenin ise Binatlı köyü tarafına kadar uzandığını belirtti.

Özer, "Bu bölgenin imara açılmasıyla Batmanın 2045 yılına kadar 850 bin nüfusluk imar ve modern kentleşme sorunu çözülecekti. Ancak meclisten onay alınmaması bizi bu önemli projeden vazgeçirmeyecektir. Bizlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurmamız halinde meclisin iradesi olmadan resen projeyi geçirebiliriz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 5 Bin Dönümlük Yeni İmar Planı Projesi Ret Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement