'5. Boğaziçi Zirvesi" - Son Dakika
Ekonomi

'5. Boğaziçi Zirvesi"

GOIC Genel Sekreteri Akil: "Körfez pazarında Türk mallarına karşı bir güven var"

12.12.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Endüstriyel Danışma Organizasyonu (GOIC) Genel Sekreteri Abdulaziz bin Hamid el-Akil, Körfez pazarında Türk mallarına karşı bir güven olduğunu belirtti.

İstanbul'da düzenlenen 5. Boğaziçi Zirvesi'ne katılan Akil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Körfez pazarında Türk ürünlerine karşı bir güven var. Bu da Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında karşılıklı ticaretin artmasına neden oluyor" dedi.

Bölgedeki siyasi etkilerin Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ticari ilişkileri "kısmi şekilde" etkilediğini ancak buna rağmen ticaret alanının arttığını ifade eden Akil, söz konusu siyasi etkilerin ortadan kalkması durumunda ortak ilişkilerin katlanarak devam edeceğini söyledi.

Boğaziçi Zirvesi'nin pek çok yatırım fırsatı içerdiğinin altını çizen GOIC Genel Sekreteri, zirveye katılmakla Türkiye ile Körfez ülkelerindeki iş adamları arasında bir köprü oluşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Körfez İşbirliği Konseyi tarafından 1976'da kurulan Körfez Endüstriyel Danışma Organizasyonu'nu (GOIC), Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt ve Yemen'de oluşan 7 ülkeden oluşuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi '5. Boğaziçi Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement