5. Korofest, 2-7 Eylül'de Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

5. Korofest, 2-7 Eylül'de Gerçekleştirilecek

Festival, 7 ülkeden 15 koro ve 400'den fazla katılımcıyı ağırlayacak.

29.08.2014 11:06

Türkiye'nin ilk korolar festivali KoroFest, 2-7 Eylül'de dünyanın en iyi şef ve korolarını Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya getirecek.

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl beşincisi düzenlenen, 7 ülkeden 15 koro ve 400'den fazla katılımcıyı ağırlayacak festival, renkli programı ve konuklarıyla dünyadan koro müziğinin en seçkin örneklerini İstanbul'da buluşturacak.

Türkiye'den ve Avrupa'dan koroları, koro şeflerini ve müziğe gönül verenleri bir araya getiren KoroFest, 2 Eylül'de başlayacak. Avrupa Korolar Festivali'nin desteğiyle 7 Eylül'e kadar devam edecek festivalin konukları arasında uzun yıllar Güney Afrika ve Almanya'da koro şefliği üzerine çalışan Alman Şef Markus Detterbeck ve Europa Cantat gibi özel etkinliklerin vazgeçilmez davetlisi Fransız Şef Maud Hamon-Laoisance de yer alacak.

Türkiye'den birçok koro ile Polonya, Estonya, İran, Almanya, İsviçre ve Bulgarsitan'dan koroları ağırlayacak festival boyunca, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Üç Horan Ermeni Kilisesi ve St. Espirit Kilisesi'nde eşzamanlı konserler düzenlenecek. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek kapanış konserinde 400'den fazla katılımcı, beş gün boyunca çalıştıkları atölye parçalarını seslendirecek.

Müziğin yalnızca salon duvarlarında yankılanmasını istemeyen KoroFest, katılımcıları ile birlikte açık hava etkinlikleri kapsamında Beşiktaş'ta sokak konserleri verecek, sabahları müzisyen yogası yapacak ve canlı karaoke etkinlikleri düzenleyecek. Ayrıca, oyun köşesi, kumaş boyama ve film gösterimi etkinlikleriyle katılımcılara değişik bir festival deneyimi yaşatacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 5. Korofest, 2-7 Eylül'de Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement