5.uluslararası Darıca Yarı Maratonu 11 Ekim Pazar Günü Koşulacak - Son Dakika
Yerel

5.uluslararası Darıca Yarı Maratonu 11 Ekim Pazar Günü Koşulacak

5.uluslararası Darıca Yarı Maratonu 11 Ekim Pazar Günü Koşulacak

Darıca’da 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun basın toplantısı Darıca Belediyesi tarafından yapıldı.

05.10.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca'da 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun basın toplantısı Darıca Belediyesi tarafından yapıldı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yapılacak olan 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu bu sene "Sevgi, Barış ve Kardeşlik" sloganı ile gerçekleştirilecek.

Darıca'da yapılacak olan 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar ve Maratonda yarışacak olan yabancı atletler katıldı.

Katılım gösteren bütün koşuculara başarılar dileyen Kocaeli İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, "Bugün çok güzel bir sloganla geleneksel hale gelmiş olan 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun açılış toplantısını yapıyoruz. Bu organizasyonun kazasız belasız en güzel şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum. Kardeşlik, sevgi ve barış içinde güzel bir maraton gerçekleştireceğimize inanarak katılım gösteren bütün koşuculara başarılar diliyorum" dedi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu yıl beşincisini düzenleyecekleri 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun atletizm sporu adına çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan Maraton hakkında bilgi veren Başkan Karabacak, "Sportif anlamda Darıca gerçekten çok farklı. Bu beşincisini düzenleyeceğimizi 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'muza bu sene çok yoğun bir ilgi var. Artık dünya çapında, Türkiye Atletizm Federasyonu ile birlikte yaptığımız bu organizasyon hem ülkemizin tanıtımına hem de Kocaeli ve Darıca'mızın tanıtımına çok büyük bir katkı sağlamaktadır. 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda çok sayıda uluslararası maratonlarda derece almış dünya çapınca sporcular yarışacak. Ütopya, Kenya, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerin atletleri maratonumuzda yarışacak ve Dünya Rekoru kırılması halinde de 50 bin dolarlık bir ödül verilecek" diye konuştu.

5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na geçmiş dönemde katılan sporcu sayıları ve bu sene katılacak sporcuların sayısı ile ilgili sayı veren Karabacak, "2011 yılında 550, 2012 yılında 950, 2013 yılında bin 200 ve 2014 yılında bin 400 yerli ve yabancı sporcu katılım gösterdi. Bu sene maratonumuzda 2 bin yarı maratoncu profesyonel sporcunun katılımını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslararası Darıca Yarış Maratonun "Sevgi, Barış ve Kardeşlik" adına gerçekleşeceğini söyleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 11 Ekim Pazar günü bütün Kocaeli halkını 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na davet etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5.uluslararası Darıca Yarı Maratonu 11 Ekim Pazar Günü Koşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement