50 Kişilik Akademisyen Heyetin Bilecik Ziyareti - Son Dakika
Yerel

50 Kişilik Akademisyen Heyetin Bilecik Ziyareti

50 Kişilik Akademisyen Heyetin Bilecik Ziyareti

Türkiye’de çeşitli üniversitelerde görev yapan 50 kişilik akademisyen heyet, Bilecik ve Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti.

02.09.2015 14:55

Türkiye'de çeşitli üniversitelerde görev yapan 50 kişilik akademisyen heyet, Bilecik ve Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Osmaneli Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen "Doğa Amaçlı Eğitim" projesi kapsamında Bilecik'i ziyaret eden heyet, ilk olarak Osmaneli ilçesini daha sonra Bilecik ve Şeyh Edebali Türbesi'ni gezdi. Osmaneli'nin tarihi dokusu, geleneksel Osmaneli konaklarının mimari yapısı, ilçenin doğal yapısı ve sahip olduğu özellikleri inceleyen heyet, daha sonra Bilecik'te temaslarda bulundu. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) katkıları ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Osmaneli Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen projenin ilk etabı, 22-29 Temmuz 2015 tarihleri arasında Osmaneli'de başladı. 28 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında ise Proje Koordinatörlüğünü Prof. Dr. İdris Oğurlu'nun yaptığı ziyaret kapsamında Bilecik ve Osmaneli ilçesinin birçok tarihi ve diğer özellikleri mercek altına alındı.

Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görevli Arkeolog Umut Özdemir, heyete Bilecik ve eski yerleşim yerleri ile Şeyh Edebali Türbesi, Orhangazi Cami ve diğer tarihi yapılar hakkında bilgiler aktardı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 50 Kişilik Akademisyen Heyetin Bilecik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement