Özer Üttü Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Yerel

Özer Üttü Hayatını Kaybetti

Özer Üttü Hayatını Kaybetti

Aydın ve Adana illerinde görev yaptığı 50 yılda karşılaştığı ünlü siyasetçilerin fotoğraflarını çeken fotoğrafçı Özer Üttü, hayatını kaybetti.

11.03.2014 02:23  Güncelleme: 08:01

Aydın ve Adana illerinde görev yaptığı 50 yılda karşılaştığı ünlü siyasetçilerin fotoğraflarını çeken ve ardından çerçeveletip gönderen emektar fotoğrafçı Özer Üttü, hayatını kaybetti.

Yarım asrı aşan bir süredir görev yaptığı Aydın ve Adana illerine gelen siyaset ve bürokrasinin renkli simalarının fotoğraflarını çeken ve çektiği fotoğrafları çerçeveletip arşivleyen bazen de sahibine gönderen fotoğraf sanatçısı Özer Üttü, 87 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir tedavi gördüğü Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşama gözlerini yuman Üttü'nün cenazesi bugün öğle namazına müteakip Beycamisinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Uzun süredir tedavi görmekte olan fotoğraf sanatçısı Özer Üttü'yü 2008 yılında dönemin Aydın Valisi Mustafa Malay, evindeki hasta yatağında ziyaret etmişti. 50 yıllık fotoğraf sanatçısı Özer Üttü'nün bugüne kadar fotoğrafını çektiği tanınmış simaların arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes, Bülent Ecevit ve Tansu Çiller, eski devlet bakanlarından İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Hüsamettin Cindoruk, CHP genel Başkanı Deniz Baykal, sanat dünyasından Müzeyyen Senar, Seda Sayan, Aydın ve Adana illerinde görev yapan valiler ve belediye başkanları gibi renkli isimler yer alıyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özer Üttü Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement