51. Kütüphane Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

51. Kütüphane Haftası Kutlamaları

Balıkesir'de Genç Memur-Sen, 51. Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

03.04.2015 12:14

Balıkesir'de Genç Memur-Sen, 51. Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, kitap okuyan grup sonrasında basın açıklaması yaptı.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Muhammed Dalkıran, etkinliğin sadece bir kitap okuma etkinliği olmadığı belirterek, vatandaşlara, sağduyu, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Türkiye'nin üzerinde karanlık oyunların oynanmaya devam ettiğini ifade eden Dalkıran, şunları kaydetti:

"Eski Türkiye özlemi duyanlara fırsat vermeyeceğiz. Milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarında yer almayacağız. Milletimizin, hem dışarıda hemde içeriden tezgahlanan kirli oyunlarla, hedef alındığı bir süreçte gençliği yalnız bırakmayacağız. Soylu gençliğin inşası medeniyet değerlerimizin ihyası için kitap okuyarak kendimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz. Bu şekilde her zaman üzerimize düşeni yapmayı, milletimize karşı bir borç bileceğiz."

Ayrıca, basın açıklamasın ardından sona eren etkinlikte, "Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz Ölümsüzdür" yazılı pankart açıldı.

Ayvalık'ta okul bahçesinde kitap okuma etkinliği

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velileri, okul bahçesindeki çimlerin zerinde kitap okudu.

Kimi sandalyede, kimi ağaç gölgesinde kitap okuyan öğrencilerden bazıları çimenlere uzanarak etkinliğin tadını çıkardı.

Okul Müdür Yardımcısı Berhan Akça, Kütüphaneler Haftası kutlama programı çerçevesinde, havanın da güzel olmasından dolayı etkinliği bahçede yapma kararı aldıklarını belirtti. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hazırlanan etkinlik kapsamında bazı öğrencilere kitap hediye edildiğini ifade eden Akça, örnek olmak için çocukların önünde kitap okunması gerektiğini söyledi.

Öğrenciler ise okul bahçesinde çimenlere uzanarak kitap okumanın çok keyifli olduğunu belirtiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 51. Kütüphane Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement