520 Öğrencilik Okulda Tuvalet Skandalı - Son Dakika
Güncel

520 Öğrencilik Okulda Tuvalet Skandalı

Manisa'nın Kula ilçesinde bir lisede, okul inşaatı tam bitmediği için 520 öğrenci ile 40 öğretmene 2 tuvalet düşüyor. Aynı zamanda okulun kaloriferleri de yanmıyor.

03.12.2014 08:11  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinde 520 öğrencinin eğitim aldığı, 4 Eylül Mahallesinde bulunan Yunus Emre Anadolu Lisesinde tuvalet ve kalorifer kazanı yenileme inşaatı tamamlanamadığı için okuldaki 520 öğrenci ile 40 öğretmen sınıflara battaniye ile giriyor.

Bazı öğrencilerd e evlerinden getirdikleri elektrikli sobalar ile ısınmaya çalışıyor. Tuvaletlerde inşaat devam ettiği için okuldaki öğrenciler bitişikte bulunan Kula Devlet Hastanesi ile çevredeki esnafların tuvaletlerini kullanıyorlar.

LİSE MÜDÜRÜ KENDİNİ SAVUNDU

Lise Müdürü Adem Sümen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yunus Emre Anadolu lisesi müdürlüğünü 17 Eylül'de devraldım. Göreve başladığımda tuvaletler yıkıktı. Kalorifer kazanı yenilenmiş ancak bağlantısı yapılmamıştı. Aynı vaziyette duruyorlar. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İhaleyi Manisa Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı yapmış, işin başlama ve bitim süresini bilmiyorum. Okulumuzda okuyan 520 öğrenci ile 40 öğretmen perişan durumda, ne yapacağımızı bilemiyoruz" şeklinde konuştu.

"İHALEYİ ALAN FİRMA CEZA ALDI"

Öte yandan Manisa Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanı Bülent Tekeli ise yaptığı açıklamada "şu anda ihalenin başlama ve bitim tarihini bilmiyorum. İhaleyi alan Yıldırım inşaat sahibi Bilal Yıldırım ile görüştüm. İşi zamanında yapmadığı için kendilerine gecikmeden dolaylı ceza uyguladık. Kendileri inşaatın devam ettiğini söylediler. İnşaatın şu anda devam etmemesi lazım, ben yine de İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşeyim, konuyla alakalı telefonda daha fazla bilgi vermem mümkün değil" şeklinde konuştu.

VELİLER TEPKİLİ

Öğrenci velileri "İlçe milli eğitim müdürü makam odasını bir hafta gibi kısa bir sürede mini saraya çevirirken, okullar açılalı neredeyse 3 ay oldu çocuklarımızın ne kalorifer ne de tuvalet problemleri çözülmedi. Nereye gitsek bizim işimiz değil diyerek sorumluluğu Manisa'ya atıyorlar. Neymiş efendim ihaleyi Manisa yapmış, peki okul müdürü ne iş yapar, ilçe milli eğitim müdürü ne işe yarar, bunları vatandaş olarak biz mi takip edeceğiz. Çocuklarımız donuyor, yetkililer seyrediyor" dediler.

520 Öğrencilik Okulda Tuvalet Skandalı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 520 Öğrencilik Okulda Tuvalet Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • memet dedek: siz para kazanıcaksınız diye bu reklamları izlemek zorundamıyız kardeşim. . 3 0 Yanıtla
  • CEVHER: 21. YY'DA TÜRKİYE'DEN İNCİLER!! 2 0 Yanıtla
  • ergün sp mg: yeni türkiye'sıkın yapmayın 1 0 Yanıtla

Advertisement