57 Yıllık Köprü Yeniden Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

57 Yıllık Köprü Yeniden Yapılıyor

57 Yıllık Köprü Yeniden Yapılıyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy beldesi ile Germencik ilçesine bağlı karaağaçlı köyünü bağlayan 57 yıllık köprü yeniden yapılıyor.

19.12.2012 09:46  Güncelleme: 09:57

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy beldesi ile Germencik ilçesine bağlı karaağaçlı köyünü bağlayan 57 yıllık köprü yeniden yapılıyor.

1955 yılında yapılan ve Germencik ile Yeniköy beldesi sınırları içerisinde Büyük Menderes Nehri'nin iki taraf birbirini bağlayan köprü 57 yıl sonra yeniden yapılacak. Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çürük raporu verilerek kapanan köprü, İl Özel İdare bütçesi ile yeniden yapılarak hizmete sunulacak.

Aydın İl Özel İdaresi Bütçe komisyon Üyesi Germencik İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Bozdağ ile birlikte köprüde inceleme yapan Koçarlı İl Genel Meclis Üyesi Mutlu Öztürk, "Köprü gerçekten tehlike arz ediyordu. Ortası çökmüş vaziyetteydi. Bayındırlıktan çıkan çürük raporundan sonra yol trafiğe kapatıldı. 2012 yılında yaptığımız ek bütçe çalışmaları neticesinde köprü maliyeti 3 milyon çıktı. 3 Milyon para ayırdık. Alt yapı ve zemin çalışmaları geçen yıl yapılmıştı. Bu yol Koçarlı ve Germencik için çok önemli, bu köprü olmazsa İncirliova İlçesinden dolaşmak zorundayız. Buda yaklaşık 40 km. yol yapıyor.

İlçelerimizde bulunan çiftçilerin Menderesin her iki tarafında da arazileri var. İncirliova'dan dolaşmaları çok zor olacak. Köprünün yapılması için elimizden gelen çabaları gösterdik. Germencik ve Yeniköy Beldesini birbirine bağlayan bu köprü Devlet Su İşleri sorumluluk alanına giren Büyük Menderes Nehri üzerinde bulunmaktadır. Bu iş Özel İdare olarak bizlerinde görevi olduğu kadar Devlet Su İşleri'nin de görevi" dedi.

İl Özel İdaresi Bütçe komisyon Üyesi Mehmet Bozdağ da, köprünün 2013 yılı içerisinde tamamlanacağını belirterek, "1955 yılında inşa edilen Menderes Nehri üzerindeki köprünün dayanıksız olduğunu belirlendikten sonra trafiğe kapandı. Bu köprü Germencik ve Koçarlı İlçeleri için önemli bir köprü. Her iki tarafta arazileri olan vatandaşlarımız var. Kısa sürede yeni köprü inşasına başlayacağız. Amacımız vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermektir. Bu köprünün yapılmasında büyük katkılar sağlayan Vali Kerem Al, Meclis Başkanı Hayri Güleç,

Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Kaya ve üyelerine destek veren tüm meclis üyelerimize Germencik ve Yeniköy halkı adına teşekkür ederiz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 57 Yıllık Köprü Yeniden Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement