663. Elmalı Yeşilyayla Başpehlivanı Okulu Oldu - Son Dakika
Yerel

663. Elmalı Yeşilyayla Başpehlivanı Okulu Oldu

663. Elmalı Yeşilyayla Başpehlivanı Okulu Oldu

Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu, Kırkpınar ve Korkuteli’nin ardından Türkün ilk er meydanı olan Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni kazandı.

07.09.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu, Kırkpınar ve Korkuteli'nin ardından Türkün ilk er meydanı olan Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni kazandı. Elmalı'da 3. kez Başpehlivanlığı kazanan Okulu, altın kemerin sürekli sahibi oldu.

Türkün İlk Er Meydanı sloganı ile, bu yıl 663.'sü gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin Başpehlivanı Muratpaşa Belediyespor güreşçisi Orhan Okulu oldu. Türkiye'nin dört bir yanından 71'i başpehlivan olmak üzere yaklaşık bin 500'ü yakın pehlivanın katıldığı üç gün süren Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu ile Konyaaltı Belediyespor Başpehlivanı İsmail Balaban finale yükseldi.

UYSAL'DAN TEBRİK

Finalde karşı karşıya gelen Okulu ile Balaban'ın mücadelesinde normal sürede ve uzatmada galip gelen olmadı. Puanlama güreşinde Muratpaşa Belediyespor pehlivanı Orhan Okulu rakibini yenerek Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni üst üste üçüncü kez kazanarak altın kemerin sürekli sahibi oldu. Final karşılaşmasını tribünden izleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, er meydanına inerek Kırkpınar Başpehlivanlığını da kazanan güreşçisi Orhan Okulu'yu tebrik etti.

HAMAM KORTEJİNDE VATANDAŞLARDAN ALKIŞ

Er meydanında güreşlerin tamamlanmasının ardından geleneksel hamam korteji yapıldı. Üstü açık kamyonete binen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve Başpehlivan Orhan Okulu, vatandaşları selamladı. Cadde boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hamam korteji, tarihi bey hamamında sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 663. Elmalı Yeşilyayla Başpehlivanı Okulu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement