70 Yaşındaki Hasta By-pass Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

70 Yaşındaki Hasta By-pass Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

70 Yaşındaki Hasta By-pass Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

DDH Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Saçkan: "Bu yıl içerisinde böbrek yetmezliği eşlik eden koroner kalp hastalığı olup bay pass ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiğimiz beşinci hastamız oldu"

10.09.2014 15:00

Denizli Devlet Hastanesinde (DDH), kronik böbrek ve akciğer ve kalp rahatsızlığı bulunan 70 yaşındaki hasta, by-pass ameliyatıyla sağlığına kavuşturuldu.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle DDH'ne başvuran Muharrem Yıldız'ın kalp ameliyatı olması gerektiğinin anlaşılması üzerine kroner by-pass ameliyatı yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, ameliyatın başarıyla yapıldığını, böbrek yetmezliği ile eşlik eden koroner kalp hastalığı bulunan Yılmaz'ın 1 gün yoğun bakımda kalarak tedavisine normal serviste devam ettiğini belirtti.

Saçkan, koroner arter hastalığı, kronik böbrek yetmezliği ile akciğer hastalığı olan ve daha önce geçirdiği kalp krizlerinin etkisiyle kalbin kanı pompalama gücünün yüzde 35'e düşen hastanın gerçekleştirilen ameliyatla çok iyi seviyelere çıkartıldığını anlattı.

Hastanın özelliğinin koroner arter hastalığına eşlik eden kronik böbrek yetmezliği ve akciğer yetmezliğinin olmasına dikkati çeken Saçkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böbrek yetmezliği de olan hastamızın, baypas ameliyatı sırasında eş zamanlı kalp akciğer makinesiyle vücuttaki fazla biriken sıvılarını alarak ve birikmesini önleyerek ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Kalp ve akciğer makinesiyle ultrafiltrasyon yöntemi, hemodiyaliz ile yapılabilen ve vücuttaki fazla sıvının alınmasını sağlayarak bize yardımcı olan bir yöntem. İşte biz de baypas ameliyatı esnasında, kalp akciğer makinesiyle bu hastamızın böbrek yetmezliği nedeniyle oluşan sıvı yüklenmesinin önlemini almış olduk. Hastamız aynı zamanda akciğer yetmezliği de olduğundan dolayı hastamıza hem akciğer, hem böbrek yetmezliği hem de eş zamanlı olarak koroner baypas ameliyatı oldu."

Saçkan ameliyattan sonra hastanın kalp ve akciğer makinesinden başarıyla ayrıldığını anlatarak, "Bu yıl içerisinde böbrek yetmezliği eşlik eden koroner kalp hastalığı olup baypas ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiğimiz beşinci hastamız oldu. Yani hemodiyaliz ihtiyacı olup, diyalize girip aynı zamanda baypas ameliyatı ihtiyacı olan hastalarımızın da başarıyla hastanemizde ameliyatlarının yapıldığını ben vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

70 yaşında ki hasta Muharrem Akyıldız ise  10 yıl içinde 2 kez kalp krizi geçirdiğini aynı zamanda böbrek ve akciğer problemim de olduğunu belirterek, ameliyat sayesinde artık ağrılarının kalmadığını ifade etti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 70 Yaşındaki Hasta By-pass Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement