Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Mart Dünya Kadınlar Günü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

06.03.2015 13:30

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İlk olarak 1857 yılında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak simgeleşen "Dünya Kadınlar Günü" kadınların hak mücadelesinin yansıtılması, kadın haklarının kazanılması, iyileştirilmesi, konunun gündeme gelmesi, tartışılması ve değerlendirilmesi açısından önemli olup, günümüzde çok daha geniş bir kapsamda algılanmakta ve değerlendirilmektedir. Zira, kadınların öznesi olduğu tüm güzellikler; hayata neşe, huzur ve mutluluk katmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, içinde "Kadın" olduğu için, sevgi, barış, kardeşlik olduğu için özeldir; din, dil, ırk, renk, kültür ayrımı olmaksızın, dünya üzerindeki tüm kadınları kapsar ve birleştirir. Bu açıdan biz kadınlar için önemli ve değerli bir gündür. 8 Mart, aynı zamanda, kadınların siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaşadıkları ortak sorunların gündeme gelmesi için bir fırsattır. Günümüz dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, kadınlarımızın yükünü bir kat daha arttırmaktadır. Ev ve iş hayatında sorumluluğu artan kadınlarımızın sorunları da aynı ölçüde artış göstermekte, bu da özel hayattan, sosyal hayatın birçok alanına kadar kadınlarımızın çeşitli düzenlemeler ve pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla desteklenmesine duyulan ihtiyacı görünür kılmaktadır. Hükümetimizin, bu konuya büyük hassasiyet gösterdiği, kadınlarımızın hem iş hem özel hayatlarında daha iyi koşullar altında yaşayabilmelerini sağlamak için her türlü düzenlemeyi hayata geçirmeye çalıştığı, kuşku götürmez bir gerçektir. Kadınlarımızda süt izinlerinden kreş hizmetlerine, doğum izninden erken emekliliğe kadar geniş bir yelpazede sunduğumuz imkanlardan istifade etmekte ve bu da kadın istihdamını önemli ölçüde arttırmaktadır. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların en önemli sonuçlarından biri kadınların farklı meslek gruplarında göstermiş olduğu katılım oranlarıdır. Kadının kimliğine, toplumdaki statüsüne ve bunların getirileri olan çeşitli sorunlara, böylesine çok yönlü yaklaşmamızın sebebi; aslında kadının sadece kadın olmayıp aynı zamanda bir eş, bir anne olmasıdır. Bu bakış açısı bizlere farklı bir duyarlılık ve hassasiyet kazandırmaktadır. Bu nedenle kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılık asla bir rahatsızlık doğurmamakta, aksine bir memnuniyet vesilesi olmaktadır. Şüphesiz ki, kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, kadınsız bir yönetim; sadece kadınlar değil bütün toplum için bir eksiklik olacaktır.

Sonuç olarak, yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakar kadınlarımızın; merhametli, nezaketli, estetik ve sevgi eli dünyayı çok daha değerli kılacaktır. Bu vesileyle tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım" - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement