Emel Sayın Büyükçekmece'de Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Emel Sayın Büyükçekmece'de Konser Verdi

Emel Sayın Büyükçekmece\'de Konser Verdi

Emel Sayın, Büyükçekmece Belediyesi'nin "Bir Yıldız Işığında Çocuk Sesleri" korosunun "Her Çocuk Mavi Boncuk" konserinde duygu dolu anlar yaşadı.

20.02.2014 10:15  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Hayatım Boyunca Unutmayacağım"

Kendi eselerini seslendiren 90 çocuk ile birlikte sahneyi paylaşan Sayın, "O kadar güzel, o kadar anlamlı bir program ki, benim asla unutamayacağım, hayatımdaki tüm güzel olayların içinde yer alacak bir anı" dedi.

Mavi Boncuğun Işıltısı

Büyükçekmece Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği "Ustalara Saygı" konserlerinin bu yılki onur konuğu Türk Sanat Müziği tarihine adını altın harflerle yazdıran Emel Sayın oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, 7'den 70'e herkesin sevgilisi haline gelmiş olan Sayın'ı, eşi Hatice Akgün ile birlikte ağırladı. Konser öncesinde Türk Sanat Müziği'nin "mavi boncuğunu" keyifli bir akşam yemeğinde misafir eden Akgün, Sayın'a bir de mavi boncuk hediye etti. Akgün, "Bugün Büyükçekmece mavi boncuğun ışıltısıyla aydınlanıyor" dedi.

90 Tane Mavi Boncuk Sahnede

Keyifli sohbetin ardından "Ustalara Saygı" programı çerçevesinde, Bir Yıldız Işığında Çocuk Sesleri Korosu'nun, "Her Çocuk Mavi Boncuk" konseptiyle hazırladığı konserin düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi'ne geçildi. Sayın'ın rol aldığı filmlerden kesitler ve Zeki Alasya, Erol Evgin, İbrahim Özoral ve Selami Şahin gibi sanatçı dostlarının mesajlarıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başlayan program, mavi-beyaz kıyafetleriyle birer mavi boncuğu andıran 90 çocuğun sahne almasıyla devam etti. Büyükçekmeceliler, Sayın ve Akgün ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Feride Şarkısıyla Coşturdu

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Şefi ve Sanat Yönetmeni Orhan Şanlıel yönetimindeki 5-16 yaş aralığındaki çocuklar, Emel Sayın'ın dillere destan olan Mavi Boncuk, Yağdır Mevlam Su ve Kemancı gibi eserlerini seslendirdiler. Çocukların konsere hazırlanmalarında büyük emekleri olan koro şefleri Çiğdem Güven ve Şükriye Arslan'ın Sayın'ın eserlerini seslendirdikleri solo performansları da dikkat çekti. Performansların ardından çocuklarla birlikte sahne alan Sayın, AKM'deki büyük coşku eşliğinde Feride ve Mavi Boncuk şarkılarını söyledi.

Beni Onurlandırdınız

Güzelliği ve sesi ile Büyükçekmecelileri mest eden Sayın, "O kadar güzel, o kadar anlamlı bir program ki, benim asla unutamayacağım, hayatımdaki tüm güzel olayların içinde yer alacak bir anı. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklar, öğretmenler, orkestra ve organizasyon muhteşemdi. Sanat hayatımda neredeyse 3'üncü nesil olan çocuklarımızdan şarkılarımı dinlemek beni çok duygulandırdı. Bütün bu güzellikleri bir araya getiren ve Büyükçekmece'deki sanatsal projelerin baş mimarı Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgün'e teşekkür ederim. Beni onurlandırdınız" dedi.

Saygıdeğer Sanatçılar Hatırlanmalı

Türk sanat hayatına hizmet eden, hala da hizmet etmeye devam eden, fiziğiyle, o muhteşem sesiyle, duruşuyla bütün toplumun gönlünde taht kuran Emel Sayın'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Akgün, "Kültür hayatımıza katkılar sağlamış, sanat anlamında bu millete ömrünü vermiş ustalarımıza saygı adıyla bu projeyi icra ediyoruz. Önemli olan çocukların Emel Sayın'ın şarkılarını burada söyleyip, kendisini mutlu etmeleriydi. Çünkü Emel Hanım ömrünü bizi mutlu etmeye verdi. Saygıdeğer, eli öpülesi tüm sanatçılarımızın hatırlanması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emel Sayın Büyükçekmece'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement