96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor - Son Dakika
Güncel

96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor

Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Süleyman Dede, dinçliğiyle görenleri hayrete düşürüyor.

23.06.2016 13:50  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre'nin en uzak mahallesi Çağman'da yaşayan ve neredeyse bir asrı geride bırakan 8 çocuk 25 torun sahibi Süleyman Dede, yaptıklarıyla görenleri hayrete düşürüyor. Kuyudan su çeken, hatta profesyonel futbolcular gibi top oynayabilen Süleyman Dede, gençlere taş çıkartıyor. Sağlığını yoğurt bal, kavurma ve stresten uzak durmaya borçlu olduğunu söyleyen Süleyman Dede, gençlere de bol bol öğütlerde bulunuyor.

Çok iyi top oynadığını söyleyen Süleyman Dede üzerine büyükşehir belediyesinin formasını geçirerek "Yaşım yüz. Menderes Başkan gelsin benimle top oynasın, bu formayı da benden alsın" dedi.

"BAL, YOĞURT VE KAVURMA YESİNLER"

Uzun ve sağlıklı yaşamda stressiz bir aile yaşamının büyük önem taşıdığını vurgulayan Dede, beslenme konusunda da gençlere öğütler verdi. Sağlığını yoğurt, bal, kavurmaya borçlu olduğunu söyleyen Dede, "Bizim tarihimiz, eski tarih gibi değil. Şimdi yeni nesil parladı. Gelişe göre gidiş var. Gençlere tavsiyem, bal yesinler, yoğurt yesinler, kavurma yesinler. Kavurmanın içine balı katsınlar. Stresten de uzak durulması gerekiyor. Aile yaşatır adamı. Bir yerden geldiğinde hanımın 'hoş geldin' der, birisi de eve geldiğinde 'nerede kaldın sen?', 'ne yaptın sen?' diye söyledi mi sinirin bozulur. Ben öyle şeyleri görmedim Allah'a şükür" diye konuştu.

96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor

KÖYÜN GENÇLERİYLE TOP OYNUYOR

Ne kadar zinde olduğunu odun kırarak, kuyudan su çekerek gösteren Süleyman Dede, aynı zamanda sağlam bir futbol tutkunu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi formasıyla hünerlerini sergileyen Dede, birbirinden güzel estetik hareketleriyle gençlere taş çıkarıyor. Köyün gençleriyle devamlı futbol oynadığını söyleyen yaşlı adam, kendisine rakip bulamamaktan dert yakınıyor.

FUTBOLDA BAŞKAN TÜREL'E MEYDAN OKUDU

Futbola düşkünlüğüyle bilinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le top oynamak istediğini söyleyen Süleyman Dede, "Köyün gençleriyle top oynuyorum, kendimi genç hissediyorum. Yaşım yüz, Menderes Başkan gelsin benimle top oynasın, bu formayı da benden alsın" diyerek, Başkan Türel'e meydan okudu.

Yaşadığı köyün yüzlerce yıl sonra suya kavuştuğunu ve bu yüzden de Başkan Türel'i çok sevdiğini söyleyen Dede, köyüne yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etmek için Menderes Türel'e meydan okuduğunu sözlerine ekledi.

96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor
96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor

96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 96 Yaşındaki Yaşındaki Süleyman Dede Top Peşinde Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yorgun: Birisi kavurmaya bol katsın der, birisi çay,a tereyağı koyun der, kafa karışiyor...hem kavurma ne kavurması ( et kavurmayi kim bulmuş da yiyecek ) , bal da pahali.....belki pekmez ile ıspıt ( ıspıt,ı bilen var mı ? ) kavurmasından bahsediyor.....ya da çiftçi ( o zaman olur ) 1 2 Yanıtla
  • amele: Benim dedem de 92 yaşında 3000 metreyi 8 dkda koşuyor 0 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement