Aa Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu Katar'da - Son Dakika
Güncel

Aa Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu Katar'da

AA Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu, Katar'daki medya ve siyaset temsilcileriyle görüştü.

27.06.2014 11:33

Katar'ı ziyaret eden Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, basın kuruluşları ve hükümet yetkilileriyle AA'nın 100. yıl vizyonu ve projeleri hakkında görüşmeler yaptı.

Katar merkezli dünyaca ünlü El Cezire yayın kuruluşunun Genel Direktörü Mustafa Savvak ile Çulcuoğlu, sürdürülen 100. Yıl vizyonu çalışmaları kapsamında 3'üncü aşamaya geçerek, global yayın yapan AA ile El Cezire arasındaki işbirliği yollarını ele aldı.

Çulcuoğlu, ziyareti kapsamında Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok'a vekalet eden Maslahatgüzar Balca Kuruhan'ı büyükelçilikte ziyaret etti.

Çulcuoğlu, Katar'ın en yüksekli tirajlı gazetelerinden biri ve AA abonesi Şark ve Peninsula gazetelerinin içinde yer aldığı Dar eş-Şark Medya Grubu Başkanı Cabir el Harami ile görüştü. Görüşmede Harami, AA ile sürdürdükleri işbirliğinin kendileri için önem arz ettiğini belirtti.

El-Arap gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Hecci, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün bölgeye bundan iki sene önceki ziyaretinde AA'nın 100. Yıl vizyonundan bahsettiğini hatırlattı. Hecci, AA'nın bölgede artan etkinliği ve gerçekleştirdiği projelerin 100. Yıl Vizyonu'nun gerçekleşme yolunda olduğunun, Katar'dan gözlenebildiğini aktardı.

Arapça yayın yapan Vatan ve İngilizce yayın yapan Qatar Tribune gazeteleri yetkilileri, Çulcuoğlu'na AA'nın global görüntülü haber hizmetlerinden gazetelerindeki mobil görüntü servislerinde faydalandıklarını anlattı.

Öte yandan, Katar Enerji ve Sanayi Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelen Çulcuoğlu, AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde yakında hayata geçireceği İngilizce yayın yapacak "Enerji Terminali" hakkında bilgi verdi.

100. Yıl Vizyonu çerçevesinde ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla olayların dünya kamuoyuna "aracısız aktarılmasına" öncülük etmeye başlayan AA'nın, toplam 36 ülkede yaklaşık bin 350 abonesi bulunuyor. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu Katar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement