Türkiye'den Amerika'ya Gözaltı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Amerika'ya Gözaltı Tepkisi

Türkiye\'den Amerika\'ya Gözaltı Tepkisi

Yunanistan Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Lolos, "AA muhabirine yapılan muamele kabul edilemez bir durum." dedi.

20.08.2014 22:10  Güncelleme: 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Marios Lolos, AA muhabirinin ABD'nin Ferguson semtinde polis tarafından darp edilmesi ve gözaltına alınmasının "kabul edilemez" bir durum olduğunu belirterek, AA muhabiriyle dayanışma çağrısında bulundu.

Lolos, AA Muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtindeki olayları görüntülerken ABD polisi tarafından darp edilmesi ve 5 saat gözaltında tutulmasını değerledirdi.

Vatandaşların bilgi edinme hakkının anayasal olarak güvence altına alındığını ifade eden Lolos, dünyanın neresinde olursa olsun, polisin gazetecileri tutuklamasının, aslında vatandaşın mücadelelerle kazanılmış bilgi edinme hakkının engellenmesi anlamına geldiğini belirtti.

Lolos, "Gazetecilerin, fotografçıların ve kameramanların dövülmesi ve tutuklanması kabul edilemez. Medyanın işlevi kutsal inekler gibidir. Tarafların hiç biri buna dokunmaz. Gazeteciler ve kameramanlar vatandaşı bilgilendirmek için çalışıyor. Geçmişte polisler tarafından buna benzer saldırılara bizler de maruz kaldık. Ferguson'da yaşanan olayı kınıyor ve tutuklanan meslektaşımıza dayanışmamızı ifade ediyoruz" dedi.

-"Asılmışın evinde ipten söz edilmez"-

ABD'nin başka ülkelere insan hakları dersi vermeden önce kendi içindeki sorunlara yönelmesi gerektiğini ifade eden Lolos, "Bizde bir deyim vardır; Asılmışın evinde ipten söz edilmez. Amerika'nın başka ülkelerin içişlerini karışmayı ve bu ülkelere demokrasi ihraç etmeyi bırakarak kendi demokratik kurallarını keşfetmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.

ABD'de silahsız siyahi Michael Brown'ın (18) polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı. Şaşmaz, polis tarafından önce ölümle tehdit edilip, yüzüne ve sırtına bastırılarak kelepçe takılmıştı. AA muhabiri Şaşmaz, 5 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Amerika'ya Gözaltı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement