AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması

BERLİN (AA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, hükümet kurma sürecine ilişkin, "Ortada tek bir alternatif kalmıştır.

14.08.2015 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN (AA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, hükümet kurma sürecine ilişkin, "Ortada tek bir alternatif kalmıştır. O da MHP ile bir araştırma yapılacaktır. Ama Sayın Başbakan'ın açıkladığı gibi, seçime gidip millet iradesini tekrar alma ihtimali daha fazla ağır basmaktadır" dedi.

Bozkır, Berlin'den Londra'ya hareketinden önce, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinin sonucuna ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'nin çok köklü bir demokrasiye sahip olduğunu vurgulayan Bozkır, son seçimde yaklaşık 46 milyon seçmenin oy kullandığına işaret etti. Bozkır, bu rakamın Avrupa'da 10 ülkenin nüfusuna eşit  olduğunu vurgulayarak, 7 Haziran seçimlerinde, 12-13 yıl sonra ilk defa tek bir partinin iktidar olamayacağı bir tablonun ortaya çıktığını söyledi.

Geride kalan günlerde, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için çaba harcadıklarını anlatan Bozkır, CHP ile çok yoğun temaslar yapıldığını, kendisinin de dış politika ve AB ile ilişkiler bölümünde heyette yer aldığını anımsattı.

Bozkır, demokraside çeşitli alternatiflerin denenmesi mecburiyeti bulunduğunu, bunların da denenmekte olduğunu ifade ederek, "CHP ile hükümet kurulamadığına göre, Ortada tek bir alternatif kalmıştır. O da MHP ile bir araştırma yapılacaktır. Ama Sayın Başbakan'ın açıkladığı gibi, seçime gidip millet iradesini tekrar alma ihtimali, daha fazla ağır basmaktadır. Demokrasilerde bundan tabii de bir şey yoktur" dedi.

Bugünkü tablonun ortaya çıkmasına milletin karar verdiğini dile getiren Bozkır, "Bugünkü tablodan bir koalisyonun çıkamayacağının anlaşıldığına göre, millete tekrar sormak en doğru yol olacaktır" diye konuştu.

Türk demokrasisinde bütün seçimlerin son derece dürüst, adil bir şekilde ve hiç bir dış etki olmadan yapıldığının altını çizen Bozkır, "En doğru yol da millete gitmektir. Sanıyorum önümüzdeki günler zarfında bununla ilgili daha net bir tablo ortaya çıkacaktır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement