ABD Adana 2. Konsolosun'dan Yezidilere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ABD Adana 2. Konsolosun'dan Yezidilere Ziyaret

ABD Adana 2. Konsolosun\'dan Yezidilere Ziyaret

ABD Adana Konsolosu Irak'ta yaşanan olaylar sonrası yaşadıkları yerleri terk eden Yezidileri ziyaret etti.

13.08.2014 20:52  Güncelleme: 21:35

ABD Adana Konsolosu Irak'a yaşanan olaylar sonrası yaşadıkları yerleri terk eden Yezidileri ziyaret etti. Konsolos kamplarda bulunan Yezidilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

Amerika Birleşik Devletleri Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton Ruız Silopi'de şehir dışında kalan konutlarda ve çadırlarda kalan Yezidilere ziyarette bulundu. Konsolos Burada Yezidilerin sorunları ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Burada kısa bir açıklamada bulunan James Michael Saxton Ruız Yezidilerin sorunları yerinde görmek için buraya geldiğini söyledi.

James Michael Saxton Ruız daha sonra Senan İdin Okulunun yurdunda kalan Yezidilere ziyaretlerde bulunmak istedi. Silopi Belediye Eşbakanı Seyfettin Aydemir ve Başverimli Belde Başkanı Rabia Tekas ile Senan İdin Okuluna geçtiler. Ancak Polisler konsolosun izni olmadığı için içeriye girmesine izin vermedi. Başverimli Belde Başkanı Rabia Tekas'ın Kaymakamlık ile görüşmesi sonuç vermeyince James Michael Saxton Ruız Yezidileri ziyaret etmeden oradan ayrılmak zorunda kaldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Adana 2. Konsolosun'dan Yezidilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement