ABD'den Gelen Kök Hücre ile Adana'da Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

ABD'den Gelen Kök Hücre ile Adana'da Sağlığına Kavuştu

ABD\'den Gelen Kök Hücre ile Adana\'da Sağlığına Kavuştu

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kemik İliği Nakil Bölümü'nde, lösemi hastası 45 yaşındaki E.B.'ye ABD'den gelen kök hücreyle akraba dışı kemik iliği nakli gerçekleştirildi.

25.03.2016 12:21

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kemik İliği Nakil Bölümü'nde, lösemi hastası 45 yaşındaki E.B.'ye ABD'den gelen kök hücreyle akraba dışı kemik iliği nakli gerçekleştirildi.

Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören ve 1 yıl önce otolog nakil yapılan E.B. için Türkiye ve yurt dışındaki kemik iliği bankalarından uygun verici araştırmaya başlandı. Yapılan tarama sonucu uygun ilik ABD'de bulundu. Dönerden alınan kök hücre Balcalı Hastanesi Kemik İliği Nakil Bölümü'nde yapılan operasyonla E.B.'ye nakledildi. Böylece ÇÜ Kemik İliği Nakil Bölümü tarihinde ilk kez akraba dışı kemik ilgili naklini gerçekleştirildi.

Operasyon hakkında bilgi veren Balcalı Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakil Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Birol Güvenç, hastanın taburcu edildiğini söyledi. 2014 yılında nakillere başladıklarını ve bu güne kadar 68 nakil gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Güvenç, "Bu nakillerin 13'ü otolog nakil. ABD'den gelen kök hücre ile Balcalı Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirilmiştir. Bu ay içinde Almanya'dan gelecek olan kök hücre ile bir nakil daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz"dedi

Güvenç, çalışmalarına destek veren Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ve ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'a teşekkür etti.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'den Gelen Kök Hücre ile Adana'da Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement