Abd, Kuzey Kore'deki Çalışma Kamplarının Kapatılması Çağrısında Bulundu - Son Dakika
Güncel

Abd, Kuzey Kore'deki Çalışma Kamplarının Kapatılması Çağrısında Bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Çalışma kamplarındaki işkence, şiddet ve istismarın 21. yüzyılda yeri yok"

24.09.2014 12:03

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kuzey Kore'deki çalışma kamplarının kapatması gerektiğini söyledi.

Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Soruşturma Komisyonu'nun şubat ayında yayımladığı ve Pyongyang hükümetinin çalışma kamplarında insanlık karşıtı suçlar işlediğini işaret edilen rapora dikkat çekmek için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada "İnsan doğasına aykırı bu korkunç hakaretlere göz yumamayız" dedi.

Dışişleri Bakanı Kerry, BM Komisyonu'nun 400 sayfalık raporunda ayrıntılı olarak açıklanan işkence, şiddet ve istismarın 21. yüzyılda yerinin olmadığını vurguladı.

Kerry, Güney Kore ve Japonya dışişleri bakanları Kuzey Kore'deki bir çalışma kampından kaçmayı başaran Şin Dong-hyuk'un da hazır bulunduğu toplantıda Pyongyang yönetimine söz konusu çalışma kamplarını bir an önce kapatması çağrısında bulundu.

BM İnsan Hakları Soruşturma Komisyonu, 17 Şubat 2014'de yayımladığı raporda Kuzey Kore'de 4 büyük çalışma kampında tutulan yaklaşık 120 bin siyasi tutuklunun insanlık dışı muameleye maruz bırakıldığına dikkati çekmişti. Raporda, kamplardaki siyasi tutukluluların aç bırakılarak cezalandırıldığını belirtmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abd, Kuzey Kore'deki Çalışma Kamplarının Kapatılması Çağrısında Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement