ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı: Kobani'nin Düşmesi Mümkün - Son Dakika
Güncel

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı: Kobani'nin Düşmesi Mümkün

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Lloyd Austin, PYD ile IŞİD'in çatıştığı Rojava'nın Kobani kenti için, "Düşmesi mümkün" dedi.

17.10.2014 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Lloyd Austin, PYD ile IŞİD arasında sert çatışmaların yaşandığı Kobani kenti için, "Düşmesi mümkün" dedi.

"STRATEJİK SABIR GEREKİYOR"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin, IŞİD'e karşı stratejilerinin işler halde olduğunu, ancak örgütü geriletmek ve yok etmek için "stratejik sabır" gerektiğini söyledi.

"SURİYE'DE YAPTIKLARIMIZ IRAK'TAKİ ŞARTLARI ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN"

Austin, ABD Savunma Bakanlığı'nda(Pentagon) düzenlendiği basın toplantısında, IŞİD'e yönelik operasyonlarda odak noktalarının Irak olmayı sürdürdüğünü ve hava saldırılarının etkisini gösterdiğini vurguladı.

Austin, "Şu anda Suriye'de yaptıklarımız esasen Irak'taki şartları şekillendirmek için. Iraklılar kendi ülkelerindeki ve sınırlarındaki durumu daha iyi kontrol altına aldıklarında, bu, sorunların yerel olarak sınırlandırılmasına yardım edecektir" diye konuştu.

"ÇOK SAYIDA MASUM SİVİL Mİ ÖLDÜRDÜK?"

Ağustos'un başlarından itibaren devam eden hava saldırılarının IŞİD'in üzerinde etkisinin görüldüğüne işaret eden Austin, bu saldırıların ABD'nin bölgedeki tüm çalışmalarının sadece bir parçası olduğunu kaydetti. Saldırıların terör örgütünün spesifik kapasitelerini hedef aldığına değinen Austin, sivil ölümlere ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Çok sayıda masum sivili mi öldürdük, özellikle Sünniler'in bulunduğu alanlarda? Bu noktada şu anda çok farklı bir yerde olacağımızı söylemenin doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bunu doğru bir şekilde yaptık, bölgedeki Sünni Arap ortaklarımızın desteğini aldık ve birlikte ilerleme sağlıyoruz."

"IŞİD'İ YOK ETMEK ZAMAN ALACAK"

Austin, hava saldırılarında IŞİD'in haberleşme cihazları, komuta merkezleri, taşıtlar, tanklar, ağır silahlar ve silahlı araç taşıyıcılarının yanı sıra örgüte gelir kaynağı sağlayan kontrollerindeki petrol rafinelerinin de hedef alındığını bildirdi.

Hava saldırılarının örgütün gücünü geriletmeye devam edeceğini vurgulayan Austin, "Odak noktamızı ve yaklaşımımızdaki disiplini korumalıyız. En önemlisi, ileriye dönük stratejik sabrımızı sürdürmek zorundayız. IŞİD'i yok etme kampanyası zaman alacak ve bu yolda, özellikle kampanyanın başlarında bazen aksaklıklar olacaktır" diye konuştu.
Austin, Türkiye-Suriye sınırında tampon bölgeye yönelik bir soru üzerine, şu anda bunu düşünmediklerini belirterek, asıl görevleri olan Irak'ın güvenliğini sağlamaya odaklanmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Austin, son günlerde IŞİD ile Kürt güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Kobani'yle ilgili ise "Kobani'nin düşmesi mümkün" dedi.

SAVAŞTA 1 AY GERİDE KALDI

Rojava'nın Kobani kentinde PYD ile IŞİD örgütü arasındaki savaş 32'nci gününe girdi. IŞİD, kent merkezinden çekildi. Rûdaw muhabiri Ömer Kalo, Kobani'de bugün öğleden sonra da hava saldırısı yapıldığını bildirdi. Çatışmalar ise, 3 cephede de yer yer devam ediyor. Muhabir örgütün Mürşitpınar Sınır Kapısı'na roketler ve toplarla saldırdığını aktardı. Bazı toplar Türkiye tarafına düştü.

Rûdaw'a konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Ömer Eluş, Kobani merkezinde hiçbir IŞİD mensubunun kalmadığını , kendilerine ulaşan bilgilere göre, örgütün yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu dile getirdi.

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), dün Kobani çevresine yapılan saldırılarla örgütün ikmal yollarının kesildiği belirtilmişti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı: Kobani\'nin Düşmesi Mümkün
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı: Kobani'nin Düşmesi Mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • kural: düşmeyecek düşmeyecek bizim değilmi düşmeyecek patlasanızda çatlasanızda düşmeyecek kobani bu başka şehre benzemez :))) 22 11 Yanıtla
  • kürt: ama DÜŞMEYECEK 14 19 Yanıtla
  • Zincidereli38: Yavv duserse dussun ALLAH belalarini versin 22 11 Yanıtla
  • Polis61: İhanetin Bedeli Acıdır. . 17 6 Yanıtla
  • sorsdo: Musul düştü suriye düştü ankara düşerde kobani düşmeyecek inşallah orda fedai kahramanlar savaşıyor 8 10 Yanıtla
  • mirbeg: ASLINDA BU KOBANI SIZIN GERCEK YÜZÜNÜZÜ BIZE VE DÜNYAYA GÖSTERDI:NASIL HAIN VE DÜZENBAZ OLDUGUNUZU BIR DAHA GÖRDÜK:YETER ARTIK MERT VE DELIKANLI OLUN BIZ KÜRTLERE KARSI:HEM DIN KARDESI DEYIN HEM KARDESLERIMIZI KESEN KATIL YARATIKLARA YARDIM EDIYORSUNUZ: SIMDI:SIZMI HAINSINIZ YOKSA BIZMI :ADALETINIZE SORUN:TABI ADALET VARSA: 9 9 Yanıtla
  • tahammül: Gün yas , günü üzüntü günü pkk pyd hadp ypg artık adınız neyse alfabede harf bırakmadınız, , bakın İlahınız sizleri kurataramaya biliriz diyor, , kendinize yedek İlah arayın, , sizlerin yaşam tarzınız bir aga gider, , bir aga gelir, , maraba yine marabadır. 16 2 Yanıtla
    İNSAN MÜSVETTELERİ SİZİ: GÜZELDİ VALLA MARABALARA VE KIROLARA SEVGİLERİMİZLE HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAAAAA MEZOPOTAMYADAN GEÇEN TOPLULUKLARIN ARTIKLARI 0 0
  • dervis kurtoglu: KOBANE ADINI TARIHE SIMDIDEN ALTIN HARFLERLE YAZDIRDIN KOBANE 'ONURLU YASAM UGRUNA 'OLMEK' UGRUNA 'OLMEK'ICIN ONURLU YASAMI YASAYANLARA SUNMAK'. . . KENDINE INSANIM DIYEN HERKEZ SIZLERLE GURUR DUYUYOR KOBANE HALKI VE GUCLERI SIZLER SADECE CANINIZI VERMEDINIZ CANINIZDAN DAHA FAZLA SEYLER VERDINIZ INSAN USTU SAVASTINIZ VE SAVASMAYA DEVAM EDIYORSUNUZ HEPINIZE KURBAN OLAYIM BIJI BARXQDONA KOBANE SON OLARAK YARATIKLAR SEVINMESIN 'KOBANE ASLA DUSMEYECEK' 9 8 Yanıtla
  • reis: Bak HDP duymasın vallahi sizi mahfeder 14 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement