ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza Mardin'de - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza Mardin'de

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

16.07.2014 16:45  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Mardin Valiliği ile büyükşehir belediyesini ziyaret etti.

Vali Mustafa Taşkesen ile makamında basına kapalı görüşen Büyükelçi Espinoza, daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesine gitti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol ile görüşen Espinoza, burada yaptığı konuşmada, ilk defa Mardin'e geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Mardin'in çok güzel, tarihi bir yer ve bölgenin önemli bir kenti olduğunu belirten Espinoza, ABD'nin Türkiye'de devam eden çözüm sürecine büyük destek verdiğini bildirdi.

Bu sürecin başarılı olmasını dilediklerini ifade eden Espinoza, şöyle dedi:

"Tabii ki bu bölge aynı zamanda başka zorluklarla da yüz yüze. Sizin de kabul ettiğiniz Suriyeli misafirlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin mülteciler konusunda çabalarına ABD en fazla destek veren, yardım eden ülkedir. Bizim de Türk halkı için önemli olduğumuzu biliyorum. Hem Mardin halkıyla hem de Türk halkıyla ilişkileri güçlendirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım."

Türk ise Ortadoğu ve komşu ülkelerdeki gelişmelerin herkesi ilgilendirdiğine değinerek, "Bugün dünyanın bu acımasız saldırılara kayıtsız kalması gerçekten Kürtleri ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Demokrasi dışı güçlerin egemenliği sadece Kürt halkına değil Ortadoğu'daki bütün halklara zarar verecektir" diye konuştu.

Önemli bir süreç yaşandığını, barış sürecinde önemli adımların atıldığını aktaran Türk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Tabii burada bir barış süreci yürütülürken öbür tarafta IŞİD'in saldırıları, hele hele birçok saldırı yapılırken bu sınırlardan IŞİD'in çok rahat geçmesi ve yine devletin IŞİD'e göz yumması Türklerin bu barış sürecindeki samimiyetini sorgulatıyor."

-Diyarbakır'da yaşanan olaylar

Espinoza, ziyaretlerinin ardından geçtiği Mardin Gazeteciler Cemiyetinde, Diyarbakır'daki iftar çadırında yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Olaylardan üzüntü duyduklarını dile getiren Espinoza, bölgedeki insanların ABD'nin iyi dostları olduğuna inandığını bildirerek, Diyarbakır halkının da şiddet istemediğini bildiğini söyledi.

Başka insanların görüşüne saygı duyduğuna dikkati çeken Espinoza, "Bu benim görevlerimden biri. Protesto etmek çok önemli. Bizim üzerinde durduğumuz önemli noktalardan biri de insanların kendilerini ifade etme özgürlüğüdür. ABD bunu kabul etmiş bir ülke. Fikirleri, bilgileri paylaşmak çok önemli. En sağlıklı demokrasiler, şiddete başvurulmadan tartışılan demokrasilerdir" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement