ABD'nin PKK-PYD İlişkisi İçin Aradığı Kanıtı PYD Kobani'de Kendi Verdi - Son Dakika
Güncel

ABD'nin PKK-PYD İlişkisi İçin Aradığı Kanıtı PYD Kobani'de Kendi Verdi

Suriye'de destek verdiği PYD ve YPG'nin PKK ile ilişkisi olduğunu kabul etmeyen ve sürekli kanıt isteyen ABD'ye en güzel kanıtı yine PYD'nin kendisi verdi. Örgüt, PKK'nın en tanınmış teröristinin heykelini Kobani'ye dikti.

29.03.2017 23:34  Güncelleme: 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm bu DAEŞ'in ortaya çıkmasından sonra Suriye'nin kuzeyinde "Suriye Demokratik Güçleri" adıyla yapılanan ve ABD'nin bölgedeki kara gücü haline gelen PKK'nın Suriye kolu PYD, kanton ilan ettiği Kobani'de kendini ele verdi.

BİR TÜRLÜ İNANMIYORLAR

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PYD/ YPG yapılanmasının, bölücü terör örgütü PKK'nın devamı olduğunu sürekli müttefiklerine anlatıyor, ancak başta ABD olmak üzere PKK'yı destekleyen ülkeler buna inanmıyordu.

PYD/YPG'NİN PKK İLE BAĞLANTISININ KANITI

Hatta PKK'nın Suriye koluna, ele geçirdikleri bölgelerde kanton kurma ve tek taraflı özerklik ilan etme yetkisi de verdi.

ABD, Rusya ve AB ülkelerinin verdiği bu koşusuz destek, PYD'yi de şımarttı. PKK ile ilgilerinin olduğunu Rusya ve koalisyon güçlerinin hiç bir şekilde görmeyeceğine emin olan PYD, Kobani'de resmen kendini ele verdi.

YPG-PYD, PKK terör örgütüyle bağlantısının en güçlü kanıtını Kobani'de, PKK'nın ilk teröristlerinden Mahsum Korkmaz'ın heykelini dikerek verdi.

PKK'nın ilk teröristlerinde ve sözde komutanlarından olan "Agit" kod adlı Mahsum Korkmaz, 1986'da Gabar Dağı'nda çatışmada ölmüştü. Korkmaz'ın adı PKK'nın Lübnan'da kurduğu terörist eğitim merkezine de verilmişti.

ABD\'nin PKK-PYD İlişkisi İçin Aradığı Kanıtı PYD Kobani\'de Kendi Verdi

Son Dakika Güncel ABD'nin PKK-PYD İlişkisi İçin Aradığı Kanıtı PYD Kobani'de Kendi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement