ABD'den IŞİD'e Yeni Saldırı - Son Dakika
Güncel

ABD'den IŞİD'e Yeni Saldırı

ABD\'den IŞİD\'e Yeni Saldırı

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine 12 hava saldırısı daha düzenledi.

28.09.2014 21:15  Güncelleme: 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü hedeflerine 12 yeni hava saldırısı daha gerçekleştirdi.

SAVAŞ UÇAKLARI VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA VURDULAR

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD'nin ortak ulusların askeri güçleriyle savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine 8, sadece Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarının ise örgütün Irak'taki hedeflerine 4 saldırı düzenlediği bildirildi.

IŞİD'E AİT ARAÇLAR VURULDU

Açıklamada, Suriye'de Deyru'z-Zor yakınlarındaki iki hava saldırısında, IŞİD'e ait 1 tankın imha edildiği, diğerine hasar verildiği, ülkenin kuzeydoğusundaki saldırıda örgüte ait 3 silahlı aracın ve1 çok amaçlı askeri aracın yok edildiği belirtildi. Rakka'nın kuzeyinde IŞİD'in kontrolündeki 4 modüler petrol rafinerisinin ve 2 komuta kontrol noktasının vurulduğu ifade edilen verilen açıklamada, saldırıların başarılı olduğu görünse de örgüte verdiği hasarın testinin devam ettiği kaydedildi.

KONTROL NOKTALARI İMHA EDİLDİ

CENTCOM, Suriye'de hedeflere yönelik saldırıların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığını bildirdi.

Irak'ta, başkent Bağdat'ın yakınlarındaki tek hava saldırısında IŞİD'in 1 güvenlikli yerinin imha edildiği, 1 kontrol noktasına da hasar verildiği belirtilen açıklamada, Felluce yakınlarındaki 3 hava saldırısında ise örgütün 2 kontrol noktasının ve ulaşım aracının imha edildiği aktarıldı.

Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den IŞİD'e Yeni Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • DEVİR: CUMARTESİ GÜNÜ İŞİD KOBANİYİ İŞGAL EDİYORDU, OGÜN KOBANİ DÜŞÜYORDU. . . AMERİKA VE MÜTTEFİKLER KOBANİDEKİ İŞİDİ BOMBALADI. İŞİD ÇOK KAYIP VERDİ. ÇIKIPTA PYD KYB ŞÖYLE SAVAŞTI BÖYLE SAVAŞTI DEMEYİN. KOMİK OLURSUNUZ. UCUZ KAHRAMANLIKLAR SİZE GÖRE. 0 2 Yanıtla
  • sinan06: Atıkları bombanın maliyeti yok ettiklerine değmiyo. Doslar alışverişte görsün. 0 0 Yanıtla

Advertisement