Abhazlar sürgün ateşini 151. Kez yaktı - Son Dakika
Güncel

Abhazlar sürgün ateşini 151. Kez yaktı

Abhazlar sürgün ateşini 151. Kez yaktı

1864 Kafkas Sürgünü Türkiye'de yaşayan Abhazlar tarafından Kocaeli Kefken Babalı sahilinde yapılan etkinliklerle sürgün ateşi yakılarak anıldı.

22.05.2015 13:43  Güncelleme: 13:44

Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu ve Sakarya Abhaz Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen sürgünü anma programına Abhazya Devleti Başbakan Yardımcısı Şamil Ardzınba, Abhazya Demografya Başkanı Vadim Haraziya, Abhazya Müftüsü Salih Kurshaliya, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoş, Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç ve çok sayıda Abhaz kökenli vatandaşlar katıldı. Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba ise sine vizyon aracılığı ile Abhaz Diasporasına gönderdiği mesajında geçmişi unutmadan geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz dedi.

Kandıra Karaağaç köyünde bulunan Sürgün alanında yapılan programa kuranı kerim okunarak başlanırken Abhazya Müftüsü Salih Kurshaliya tarafından dua ile son buldu. Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç"Bu gün bizler için yas tuttuğumuz bir gün anavatanlarından zorla sürgün edilen atalarımızı anıyoruz geçmişi unutmadan, geçmişe takılmadan geleceğe yürüyeceğiz nesillerimiz dünya var oldukça abhaz olduklarını unutmayacaklar" dedi. Abhazya Devleti Başbakan Yardımcısı Şamil Ardzınba ise"Sürgünle bizlerden zorla koparılarak Anadolu topraklarına gönderilen kardeşlerimizi hiçbir zaman kendimizden ayrı tutmadık hep içimizde oldular, şimdi bağımsız bir devletimiz var Türkiye'de yaşayan Abhaz kardeşlerimizle iyi günümüzde acılı günlerimizde birlikte oluyoruz gelecek zamanda aramızdaki ilişkiler daha da üst seviyelere taşınacaktır" dedi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Basın Sekreteri Atilla Sağım"Sürgün ateşini 151. Kez yaktık bir daha dünyanın hiçbir yerinde sürgünler yaşanmaması için, Abhaz kadınları 151 yıldır siyah giyerek yaşanan bu trajediyi hep canlı tuttular Karadeniz'in karanlık sularında hayatlarını kaybedenlerin anısına. Bu günkü nesiller olarak bizlerin var olması için hayatlarını sürgün yollarında kaybeden atalarımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Abhazlar için Abhazya Devletinin bağımsızlığını kazanmasından sonra sürgün yılları bitmiş artık gurbet günleri başlamıştır."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abhazlar sürgün ateşini 151. Kez yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement