Abhazya'daki Seçimler - Son Dakika
Güncel

Abhazya'daki Seçimler

Abhazya\'daki Seçimler

Azerbaycan, Abhazya'daki "devlet başkanı" seçimini tanımadığını açıkladı.

25.08.2014 10:44

Azerbaycan, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'da yapılan "devlet başkanlığı" seçimini tanımadığını açıkladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ile egemenliğine destek verdiğimizi bir kez daha belirtiyor, Abhazya'da yapılan sözde seçimi tanımadığımızı bildiriyoruz" denildi.

1992-1993 yıllarında Tiflis yönetimi ile özerk statülü Abhazya'daki gruplar arasındaki iç savaşın ardından Gürcü birlikleri geri çekilmiş, Abhazlar bir süre sonra tek taraflı bağımsızlık ilan etmişti. 2008'de Gürcistan ile 5 gün süren savaşın ardından Moskova yönetimi, Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanımıştı.

Rusya'nın yardımlarıyla Gürcistan'dan bağımsız hareket eden ülkede 2014'ün mayıs ayında yönetim karşıtı gösteriler yapılmış, işsizlik ve hayat pahalılığı gerekçesiyle başkanlık binasına yürüyen binlerce Abhaz, başkanın istifasını talep etmişti. Protestocular "hükümet" ve televizyon binasını işgal etmiş, "Devlet Başkanı" Ankvab, Gudaut bölgesindeki Rus askeri üssüne sığınmak zorunda kalmıştı. Ankvab, baskılara dayanamayarak istifa etmiş, parlamento 24 Ağustos'ta erken seçim yapılması kararı almıştı.

Dün yapılan seçimin galibi, eski "Başbakan" Raul Hacimba olmuştu. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abhazya'daki Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement