Abt Yeni Sezona Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Abt Yeni Sezona Hazırlanıyor

Abt Yeni Sezona Hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu’nun da desteği ile Ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanıyor.

15.08.2014 15:39

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu'nun da desteği ile Ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Kısa bir tatilin ardından provalara başlayan ABT'nin, sahneye koyacağı ilk oyun George S. Kaufmann'ın ünlü eseri "Öteki Dünyaya Götürecek Değilsin Ya". Dilimize Lütfiye N. Duran tarafından kazandırılan oyunun yönetmenliğini İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun bol ödüllü sanatçısı Reha Özcan yapıyor. Dekor tasarımı yine İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ethem Özbora, kostüm tasarımı ise Berna Yavuz tarafından yapılan projenin başkanlığını ABT sanatçısı Seyfi Satmaz yürütüyor.

Günümüzden uzun zaman önce, 1936 yılında kaleme alınmış olmasına rağmen hala günceliğini koruyan "Öteki Dünyaya Götürecek Değilsin Ya", tüm insanlığın evrensel sorununu sahneye taşıyarak, hikAyesini Sycamore ailesi üzerinden anlatıyor.

Hepsi birbirinden farklı ve değişik uğraşlara sahip bireylerden oluşan bu ailede, herkes nasıl isterse öyle yaşıyor ve birbirini çok seviyor. Aile kavramının değerini ve hayatta hiçbir şey için geç olmadığını hatırlatarak yüreklerimize umut aşılayan oyunda Cenap Aydınoğlu, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Talat Turhan Türkeli, Murat Ercanlı, Mustafa Doğan Ayhan, Erdal Gürcan, Sencan Köymen, Sibel Ferlibel, Seyfi Satmaz, Yunus Derli, Pınar Boyar, Aslı Arslan ve Hüseyin Atav rol alıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abt Yeni Sezona Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement