Adana'da "Adli Toksikoloji Kursu" Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Adli Toksikoloji Kursu" Düzenlenecek

Aralarında ABD Beyaz Saray Adli Toksikoloji Grup Başkanı Prof. Dr. Marilyn Huestis’ın da bulunduğu Türk ve yabancı Bilim İnsanları, Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek “Adli Toksikoloji Kursu”nda bir araya gelecek.

19.11.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında ABD Beyaz Saray Adli Toksikoloji Grup Başkanı Prof. Dr. Marilyn Huestis'ın da bulunduğu Türk ve yabancı Bilim İnsanları, Çukurova Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek "Adli Toksikoloji Kursu"nda bir araya gelecek.

Dünyaca kabul gören akrediteli laboratuarlara sahip olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adli Tıp Anabilim Dalı önemli bir uluslararası çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ile Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği tarafından 25-27 Kasım 2015 tarihlerinde 'Adli Toksikoloji Kursu' düzenlenecek.

Madde bağımlılığı ve nasıl bağımlı olunduğuna dair birçok bilimsel sunumun gerçekleşeceği Adli Toksikoloji kursuna dünyaca ünlü bilim insanları da katılacak.

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı Bağımlılık Enstitü (NIDA) ve Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Adli Toksikoloji Grup Başkanı Prof. Dr. Marilyn Huestis'in açılış konuşmasıyla başlayacak kursta, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Tayfun Uzbay "Nasıl Bağımlı Olunur?" konulu sunumuyla destek verecek.

Dünyaca ünlü adli toksikologlar uyuşturucu maddeler, analizleri, iş yeri madde testi, trafikte uyuşturucu madde testi, yeni psikoaktif maddeler (sentetik kannabinoidler) ile ilgili uluslararası gelişmeler ve uygulamaları hakkında katılımcılara ders verecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Adli Toksikoloji Kursu' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement