Adana Demirsporlu Füze Selami Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Adana Demirsporlu Füze Selami Yaşamını Yitirdi

Adana Demirsporlu Füze Selami Yaşamını Yitirdi

Adana Demirspor'un efsane futbolcularından Füze Selami lakabıyla tanınan Selami Tekkazancı 10 aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

07.04.2014 11:01  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Demirspor'un efsane futbolcularından Füze Selami lakabıyla tanınan 81 yaşındaki Selami Tekkazancı, 10 aydır tedavi gördüğü Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Adana Demirspor'un efsane futbolcu ve yüzücüsü Muharrem Gülergin'den sonra en fazla forma giyen sporcusu olan Selami Tekkazancı, Adana sevdalısı olduğu için Fenerbahçe ve Galatasaray Kulüpleri'nden transfer teklifi almasına rağmen kulübünde kaldı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, "Adana Demirspor'un unutulmaz futbolcusu Selami Tekkazancı, başarılı futbolunun yanı sıra, centilmenliği, efendiliğiyle, nezaketiyle örnek bir insandı. 16 yaşında giydiği Adana Demirspor formasını 25 yıl sırtından çıkartmadı" dedi. Selami Tekkazancı'nın cenazesi bugün saat 15.00'te Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SELAMİ TEKKAZANCI KİMDİR?

1933 yılında Adana'da doğdu. Futbola 16 yaşında 1949 yılında Adana Demirspor'da başladı. Attığı firikik golleriyle dikkat çekerek Füze Selami olarak anıldı. Kısa bir dönem İstanbul'da kaldı, ancak Adana Demirspor sevgisi nedeniyle yeniden Adana'ya döndü.

Genç ve Ordu Milli takımlarında forma giydi. 1953-1954 futbol sezonunda Türkiye Amatör Takımlar şampiyonasında Adana Demirspor, Selami Tekkazancı'nın Hacettepe'ye takımına attığı tek golle, Türkiye şampiyonu olmuştur. Yine 1971-1972 futbol sezonunda Adana Demirspor ilk kez Süper Lig'e çıkmasında Selami Tekkazancı'nın büyük katkısı oldu.

1974 yılında Türkiye'nin ve 3 büyüklerin ünlü şöhretler karmasının katılımıyla 5 Ocak Stadı'nda jübilesini yaptı. Selami Tekkazancı, jübilesini yapmasına rağmen Adana Demirspor kötü durumda olduğu için 2 yıl daha futbol oynadı. 38 yaşında futbola veda etti. Adanaspor ile Adana Demirspor kulüplerinde antrenörlük yaptı.

Devlet Demiryolları'ndan emekli olan Selami Tekkazancı, 6 Haziran 2013 tarihinde Mersin'deki yazlığında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Demirsporlu Füze Selami Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement