Hristiyan Olan İranlı'nın Ülkesine Gönderilme Korkusu - Son Dakika
Güncel

Hristiyan Olan İranlı'nın Ülkesine Gönderilme Korkusu

Hristiyan Olan İranlı\'nın Ülkesine Gönderilme Korkusu

Din değiştirerek Hristiyan olan İranlı Sina Tafakoori'nin Birleşmiş Milletler'e yaptığı 'mültecilik' başvurusu kabul görmedi.

31.03.2015 21:18  Güncelleme: 10:55

Din değiştirmenin suç sayıldığı, hapis veya idamla cezalandırıldığı ülkesi İran'a tekrar dönüş yapmak istemeyen Tafakoori, avukatı aracılığıyla itiraz ettiği BM'den çıkacak olumlu yanıtı bekliyor.

İran'da iki çocuklu ailenin büyük oğlu olan Sina Tafakoori, liseyi bitirdikten sonra din değiştirerek Hristiyan oldu. Hakkında soruşturma acılınca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne mülteci olmak ve üçüncü bir ülkeye gidebilmek için müracaat edip Türkiye'ye sığındı.

Geldiği Adana'da geçici sığınma izniyle kalan ve garsonluk yaparak geçimini sağlayan Sina Tafakoori'nin mültecilik talebi BM tarafından reddedildi. Avukatı aracılığıyla BM'ye itiraz başvurusu yapan Sina, talebinin kabul edilmemesi halinde Türkiye'nin kendisini sınır dışı edeceğini, ülkesine dönmesi halinde de idamla yargılanabileceğini söyledi.

'HAKKIMDA İDAM CEZASI VERİLEBİLİR'

BM'ye yaptığı başvuru için 1.5 yıl sıra beklediğini ve başvurusunun reddedildiğini anlatan Tafakoori şunları söyledi:

"Ülkemde kim dinini değiştirirse, iyi şeyler olmaz. İdam cezası veriliyor. Şu anda durumum tamamen belirsiz. Ancak gidersem benim için çok kötü olacak. Çünkü şeriat yönetimine göre İran'da yaşayamıyorum. Çünkü kiliseye gitmem gerekiyor. Türkiye'de durumum iyi değil. Yaşamak, çalışmak çok zor. Birleşmiş Milletler'den yaşama hakkımı istiyorum. Bana yardımcı olsunlar. Dosyamın tekrar incelenmesinin sonucunu bekliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hristiyan Olan İranlı'nın Ülkesine Gönderilme Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • turk ve turk: Islam hakkinda sana boyle konusma hzkkini kim veriyor once sen kendin caga ayak uydur. Islama laf atamazsin dilini esek arilari sokar neyidigi belirsiz yaratik 1 2 Yanıtla
  • kamer: Ben iranda yasiyorum burda binlerce hristiyan yasiyor ve kiliseleride var internet ten ufak bir arastirma yapsaniz gorursunuz zaten bu adam yalan soyluyo sirf avrupa ya gidebilmek icin hem dinini hemde kendini satmis 2 0 Yanıtla

Advertisement