Adanalı İş Adamlarına Nijer'e Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Adanalı İş Adamlarına Nijer'e Yatırım Çağrısı

Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan Maradi, Adanalı iş adamlarını, ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

18.07.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Adanalı iş adamlarını, ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

ADASO'nun yazılı açıklamasına göre, Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Nijerli iş adamlarını Adana'ya davet etti.

Davet üzerine kente gelen ve Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi'nin de yer aldığı heyet, Adana Sanayi Odası'nı (ADASO) ziyaret etti. Ziyarette Nijer ve Adana arasındaki yatırımlar, ticari işbirlikleri ile ilgili görüşüldü.

Meclis Başkanı Çomu, Nijer ile çok düşük seviyede olan ticaret hacminin, işbirliği potansiyeli değerlendirilerek artırılmasını arzuladıklarını belirtti.

Adana'nın, köklü sanayi kültürü ile sanayide önde gelen bölgelerden olduğunu, başta tarıma dayalı sanayi olmak üzere çok çeşitli sanayi kollarında üretim ve ihracat yapan firma bulunduğunu ifade eden Çomu, Mersin, İskenderun ve Yumurtalık limanlarına yakınlığının kente önemli avantaj sağladığını kaydetti.

Büyükelçi Dan-Maradi de Türkiye ile Nijer arasında ticari ilişkilerin artırılması için Doğu Akdeniz yöresini ziyaret ettiklerini vurguladı.

Türkiye ile Nijer'in birbirini tamamlayan ülkeler olduğuna işarete eden Dan-Maradi, "Başta teknoloji, sanayi ve gıda olmak üzere yatırım ve ticari işbirliklerine ihtiyaç duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte iki ülke ticari heyetlerini bir araya getirerek, işbirliği sağlanmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Adanalı İş Adamlarına Nijer'e Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement