Adıyaman'da "Kadın Hakları" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da "Kadın Hakları" Konulu Konferans

Adıyaman\'da "Kadın Hakları" Konulu Konferans

Adıyaman Kadın Statüsünü Güçlendirme Derneği tarafından “Kadın Hakları” konulu konferans düzenlendi.

12.09.2014 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Kadın Statüsünü Güçlendirme Derneği tarafından "Kadın Hakları" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen konferansa AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Salih Fırat, Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürü Murat Gürkan, Adıyaman Kadının Statüsünü Güçlendirme Derneği Başkanı Tuğba Sırtıkara ile çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Adıyaman Kadının Statüsünü Güçlendirme Derneği Başkanı Tuğba Sırtıkara, "Kurtuluş savaşında mermi taşıyan cephelerde koşan Nene Hatun, Şerife Bacı, Nazife Kadın, Nezehat Onbaşının torunlarıyız biz. Bilgili, donanımlı, güçlü olmalıyız biz. İyi bir kadın iyi bir anne, iyi bir eş olmalı kadınlar. Bizler insan haklarının, kadın haklarının bilinmesini ve ona göre kadınlarımıza gereken kıymetin verilmesini istiyoruz" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır'a konferansı vermesinden dolayı ve konferansta emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, "Seçim çalışmaları sırasında verdiğimiz bir söz vardı, birinci öncelliğimiz kadınlara hizmet. Bunlar için çok fazla somut adımlarımız oldu. Ama projelerimiz var bunları da en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ben böyle bir etkinliği gerçekleştirdiği için Adıyaman Kadının Statüsünü Güçlendirme Derneğine ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ise, "Kadınlar ve erkekler arasındaki toplumsal kökenli ayrımların ortadan kaldırılmasını ifade eden toplumsal cinsiyet eşitliğinin siyasal karar alma mekanizmalarında da yansıtılmasını bulmasını gerekir. Kadınların her düzeyde yönetime aktif katılımı sağlamadan kalkınma ve çağdaşlık hedeflerine ulaşamayacağı da açıktır. Burada emeği geçen herkese ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır'a verecekleri konferanstan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Grup Başkan Ahmet Aydın, "Kadın bir işe el atarsa orada başarı var. Orada kavga olmaz, şiddet olmaz, orada kalite olur, orada barış olur, orada huzur olur, orada verimlilik olur. Kadının olduğu yerde ciddiyet olur aynı zamanda. Şuan parlamentoya bakıyorsunuz, başı açık ya da kapalı 48 tane milletvekilimiz bulunuyor. Bunlar hakikatten yetmez ama evet diyoruz. Bir işe el attıysanız başarılı olursunuz. Hem iyi bir eş, hem iyi bir anne hem de iyi bir siyasetçi olabiliyorsunuz. Kadın isterse savaşlar bile durur, barış olur. Bakın bugün Diyarbakır'da, annelerin çığlığını duyuyoruz. Anneler isterse barış olur. Kadın isterse kardeşlik olur huzur olur. Bu anlamda kadınlar bu noktaya gelebilmek için baya mücadeleler verdi. ve bu mücadelenin sonucunda haklarını aldılar. Ama kendi hakları ile yetinmiyorlar, yetinmemeleri de gerekiyor. Toplumda haksızlığa uğrayan her kim varsa onlarında haklarına kavuşması noktasında kadınlar mücadele ediyor. Mücadele etmesi de gerekiyor. ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır tarafından konferans verildi. Verilen konferansta konuşan Satır, "Sevgili misafirler bizler Allah tarafından statüsü yükseltilmiş bir cinsiz. Yaratılanların en makbulüyüz çünkü anne olma özelliğimiz var. Alemde hiçbir canlıya anne olmak nasip olmayan bir şey dolayısıyla çok büyük bir Mürvet. Anne olmak bir kadın için bir anne için en büyük bir kıymettir yani dolayısıyla statümüz Allah tarafından yüksek. Ama biraz daha bu toplum ve yaşayan mekanizmalar içerisinde yükseltilmesi gereken alanlar var mıdır, vardır. O yüzden bizlerde elini taşın altına koyanlardan biriyiz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 'Kadın Hakları' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement