Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi'nde kutlama yapıldı.

14.04.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi'nde kutlama yapıldı.

İl Müftülüğü ile Samsat Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik dolayısıyla sabahın saatlerinden itibaren vatandaşlar Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi'ne geldi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik, ilahi, marş ve  şiir dinletileri ile devam etti.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" olduğunu söyledi.

Samimiyetin insanları etkisi altına alan tüm çıkar, menfaat ve gösteriş duygularından arınarak temiz bir iman ile İslamiyeti yaşamak olduğunu belirten Öztürkçü, "Müslüman'ın Müslüman'a karşı içten ve samimi olarak davranması dinimizin bir ilkesidir. Allah'ın azabından sadece ihlaslı kullar kurtulacaktır. 14 asır  önce nasıl peygamberimiz gönülleri birleştirmişse inşallah bu kutlu etkinliklerimizde bütünleyici ve miraç özelliği ile bizleri bir birine bağlar" dedi.

Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ise Hz. Peygamber'in doğumundan önce dünyanın adeta bir karanlık çağ yaşadığını ifade ederek 20 Nisan 571'de doğan Hz. Peygamber'in nurunun bu karanlık çağı aydınlattığını belirtti.

Hz. Muhammed'in hayatının artık sadece camilerde anlatılmamasını isteyen Bilgin, "'Görüyorsunuz Peygamberimiz sadece camilerde anılmıyor. Onun yaşamı artık bizim hayatımıza yön veriyor. O'nun bu güne kadar anlatılmayan yönleri anlatılmakta, insanlara bir rehber olarak gösterilmektedir" diye konuştu.

Bilgin, konuşmasının sonunda birlik, beraberlik ve barış duygularının güçlenmesi, Müslümanların huzur ve selameti için dua etti.

Etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş ve Mehmet Metiner, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement