Adıyaman'da Öğrenci Yurdunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Öğrenci Yurdunun Temeli Atıldı

Adıyaman'da il genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında, Besni ilçesine yaptırılan 200 kişilik İmam Hatip Lisesi Kız öğrenci pansiyonunun temeli atıldı.

22.11.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da il genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında, Besni ilçesine yaptırılan 200 kişilik İmam Hatip Lisesi Kız öğrenci pansiyonunun temeli atıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, temel atma töreninde yaptığı açıklamada, gelecek adına istikbal vaat eden gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için Besni ilçesine çağdaş ve güvenli bir anlayışla pansiyon yapıldığını söyledi.

Bu pansiyonun daha önce yatırım programında bulunmadığını belirten Demirtaş, Milletvekillerininn Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişim ve çalışma ile bu pansiyonun ek yatırım programına alındığını ifade etti.

Adıyaman genelinde son iki yıl içerisinde eğitim alanında hayata geçirilen okullar ve derslikler ile öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıylaçok çalıştıklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Temelini atacağımız öğrenci yurdumuz Besni'nin eğitim hayatına önemli katkılarda bulunacaktır. Çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek tüm öğrenci yuvalarımızı aile sıcaklığını aratmayacak bir şekilde inşa ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu güzel ülkemiz, iyi yetişmiş, kişilikli ve vizyon sahibi insanlarla büyüyecek ve güçlenecektir."

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise  devletin imkanlarıyla Besni'ye 24 derslikli modern bir kız İmam Hatip Lisesi ile 200 kişilik bir pansiyon yapıldığını aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek 200 kişilik öğrenci pansiyonunun temeli atıldı.

Temel atma töreni sonrası Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, daha önce Tekel Depoları olarak kullanılan ve tadilattan geçirilerek Endüstri Meslek Lisesi binasına dönüştürülen okulun atölyelerini gezerek öğrencilerle sohbet etti. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Öğrenci Yurdunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement