Adıyaman'da Suriyeli Çocukların Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Suriyeli Çocukların Eğitim Toplantısı

Adıyaman\'da Suriyeli Çocukların Eğitim Toplantısı

Kahta ilçesinde Suriyeli çocukların eğitim sorunları toplantısı düzenlendi.

25.11.2016 23:06

Kahta ilçesinde Suriyeli çocukların eğitim sorunları toplantısı düzenlendi.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tuçmen, yaptığı konuşmada, toplantının amacının ilçede yaşayan Suriyeli çocuklarının eğitim ve öğretime daha çok katılımını sağlamak, onların sorunlarını dinlemek ve çözümler üretmek olduğunu ifade etti.

Savaşın izlerini silebilmek için çocukların yaşıtlarıyla beraber okula alınması gerektiğini belirten Tunçmen, Türkiye'de eğitimin zorunlu olduğunu, Suriyeli çocukların da buna uyması gerektiğini belirtti.

Tunçmen, sığınmacı çocukların Türkçeyi öğrenmeleri için tüm imkanların seferber edilerek kurslar açıldığını söyledi.

Suriyeli vatandaşların sorunlarının çözümü için devletin bütün olanaklarını kullandığını dile getiren Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci ailelere ve özellikle çocuklara şefkat elinin uzatılması gerektiğini ifade etti.

Suriyelilerin ihtiyaçlarının yanı sıra en önemlisinin eğitim olduğunu dile getiren Kaya, "Çocuklar eğitim aldıkça savaşın ne kadar kötü ve barışın ne kadar iyi olduğunu anlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Suriyeliler adına konuşan Süleyman İbo da ülke sınırlarını açarak Suriye halkını bağrına basan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti hükümetine ve Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Suriyeli Çocukların Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement