Adıyaman Üniversitesi'nin Üç Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Üniversitesi'nin Üç Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi\'nin Üç Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ikinci binası ile enstitüler ve lojman binalarının temel atma töreni, üniversitenin merkez yerleşkesinde yapılan muhteşem bir törenle gerçekleşti.

13.09.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ikinci binası ile enstitüler ve lojman binalarının temel atma töreni, üniversitenin merkez yerleşkesinde yapılan muhteşem bir törenle gerçekleşti.

Temel atma törenine, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekilleri Mihrimah Belma Satır ve Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başta olmak üzere siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, "Eğitim Fakültesi 2. Binasının, enstitüler binasının ve lojman binasının temellerini attığımız bugünün, üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz adına daha güçlü, daha müreffeh ve daha aydınlık bir geleceğin habercisi olmasını diliyor, bu mutluluğu bizimle birlikte paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz aylarda Besni'de Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin temellerini attık. Daha sonra merkez kampüsümüzde Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun temellerini attık. Önümüzdeki günlerde inşaatı biten Fen Edebiyat Fakültesi 2. Binası, Kreş binası ve Engelli öğrencilerin kullanacağı Gençlik Merkezinin de açılışını yapacağız. Doğal çim satıhlı stadyum ve kapalı yüzme havuzumuz da inşallah önümüzdeki aylar içinde bitmiş olacaktır. Attığımız her temel ve açılışını yaptığımız her bina ile birlikte geleceğe eser bırakmak adına, geleceğimizin teminatı gençlerimize yeni ilim yuvalarını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bugün sadece üç önemli binamızın temellerini atmıyoruz. Bugün aynı zamanda geleceğin bilim insanlarının, geleceğin vasıflı elemanlarının ve geleceğin büyük insanlarının tohumlarını da bu münbit toprağa atmış oluyoruz.

2006 yılında farklı üniversitelere bağlı 3 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 4 Meslek Yüksekokulunu bünyesine alarak kurulan Adıyaman Üniversitesi, özellikle son yıllarda gösterdiği büyük gelişme ile bugün 12 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul ve 5 Meslek Yüksekokulu ile hizmet vermektedir. Bu yıl üniversitemize kayıt yaptıran 4514 öğrenciden 1902'si Adıyamanlıdır. Bu da üniversitemizin 1902 aileye hem sosyal, hem ekonomik ve hemde psikolojik yönden destek ve katkısı demektir. Bu dahi üniversitemizin ilimiz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunun bariz bir göstergesidir.

Adıyaman Üniversitesi'nin Adıyaman'a ve bölgeye sağladığı katkı her geçen yıl daha da belirginleşmekte ve büyümektedir. Üniversitemiz 18 bin civarındaki öğrencisi ve binden fazla çalışanı ile bölgenin yükselen değeri olmaya devam ederken göstermiş olduğu akademik başarılar ile de bilim dünyasında yerini almıştır.

Mensubunun ve öğrencilerinin Adıyaman Üniversiteli olmaktan gurur duyduğu bir üniversitemiz olmuştur. Her geçen yıl yükselen bir gurur bayrağını yükseltmenin haklı gururudur bu! 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde 4. Sırada yer alarak ve yine şu anda 2. Binasının temelini attığımız eğitim fakültesi olarak Bölgede bulunan kendinden çok önceleri kurulan üniversiteleri de akademik performansta geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bunlar için Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olan URAP Araştırma Laboratuarı verilerine müracaat edilebilir.

Üniversitemiz, bilim dünyasındaki edindiği mevki ile haklı bir gurur içindedir. Bu bakımdan, üniversitem mensubu yöneticiler, akademisyenler ve tüm çalışanlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyor ve bunların daha başlangıç olduğuna inandığımı, inandığımızı tüm efkarı umumiye ye deklere ediyorum ve ediyoruz.

2011 yılı itibarıyla 675 bin m2 olan kampüs alanını, yürütülen kamulaştırma çalışmalarıyla şu an üzerinde bulunduğumuz ve adeta devasa bir şantiyeyi andıran alan da dahil olmak üzere 389 bin m2'lik alanı kamulaştırdık ve mevcut kampus alanını yüzde 50 oranında genişleterek 10 bin 64 metre kareye ulaştırdık. Yeşil alanı 22 bin m2den 120 bin m2'ye getirdik. Kapalı alanı 33 bin metre kare 160 bin metre kareye getirdik. Mevcut yatırımlarla 200 bin metre kareyi de geçmiş olacağız.

201 1 Mayıs öncesinde yayınlanan SCI Uluslarası makale sayısı 174 iken bu tarihten sonra 714 makale yayınlanmıştır. Yine alınan atıflar ise, bin 61 iken 6 bin 358 olmuştur. 2011 öncesinde Projelere verilen 40 bin TL civarında destek var iken hali hazırda 5 milyon TL'yi aşan proje desteğimiz olmuştur. Bütçeden yurtdışına bilimsel faaliyetleri destekleri başlatmamız ile öğretim elemanlarının yurt dışı hareketliliği yılda 150 kişi civarını bulmuştur. Üniversite Hastanesi hizmeti verilmeye başlanmış ve şehir dışına sevkler ve yollardaki kayıplar da önlenmiştir.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır ise konuşmasında bir STK programı için Adıyaman'da bulunduğunu ifade ederek, "Bugün 2'nci temel atma töreninde birlikteyiz. Demokratikleşme ve kalkınma adına çıktığımız yolda eğitim bizim için çok önemli, eğitimde öğrencilerimizin özgürlükçü, medeni, bilime ve insan haklarına dayalı yetiştirilmiş olması gelecek nesiller için çok önemli. Bu anlamda bu tür yatırımları çok önemli buluyorum. Burada katkı sunacak bütün hocalarımıza, bütün öğretmenlerimize, akademisyenlere şimdiden teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Burada eğitim alacak genç kardeşlerimize 'Yolları açık olsun' diyorum. Bizler, onlar için Türkiye'de siyaset üretiyoruz. Geleceğimiz tamamen onlara bağlı. İnsan haklarından temel hak ve özgürlüklerden farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir nesle çok umut bağladık. Bizler bu amaçla çalışıyoruz. Bu temel atma töreninde emeği geçen gerek bürokratlarımıza gerekse üniversite teşkilatlarımıza ve çok değerli milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise, "Kolay olmadı bugünlere gelmek. Düşündüğümüzde bugünleri görmek kolay değildi. Bu kampüs alanını hepimiz gezerdik, boş alanlardı, çorak alanlardı. Şu anda bu alanlarda bitki, ağaç değil insan yetişiyor. Geleceğimize yön verecek olan gençler yetişiyor. Özgür bilimin değerli mensupları, temsilcileri yetişiyor. İdari ve akademik personel sadece bu insanları yetiştirmekle kalmıyor aynı zamanda şehirle bütünleşen bölgesinde lokomotif bir hal almasını sağlayan bir gerçeğinde ta kendisi. Üniversiteler geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiriyor. Üniversiteler her anlamda demokratikleşme, özgürleşme, ekonomik kalkınma ve müreffeh çiftçi adına olmazsa olmalarımızdır. Biz başlangıçta 81 ilde üniversite olacak dediğimizde, tabela üniversitesi olacak dediler. Sadece tabela asacaksınız dediler. Ama size şu rakamları özellikle vermek istiyorum. Bakın burada 2006 yılında toplamda ilçeler dahil olmak üzere 2 bin 900 öğrencinin olduğu 3 fakültemiz vardı. Şu anda 160 bölüm ve program var. 12 fakülte var. Yüksekokulları, Meslek Yüksekokulları, Enstitüleri var ve şu anda öğrenci sayılarımız 17 bin 300. Az özce aldığım bilgiye göre 1000 tane ek kontenjan var ve toplam öğrenci sayısı 18 bin 300 öğrenciye çıkacak.

Adıyaman da bir üniversite, hatırlayın, büyüklerim bilir biz Adıyaman'a bir fakülteyi nasıl kopartırız. Bir fakülte açmak adına ben biliyorum Adıyaman'da vakıflar, dernekler kuruldu. ve o günün şartlarında zor şartlarda İmam Hatip Lisesi bir fakülteye dönüştürülmüştü. Daha sonra esnaf kefalet kooperatifi bunu anmadan geçmeyeceğim Sayın Abuzer Aslantürk ve tüm yönetimini de teşekkür ediyorum, ikinci bir fakülteyi kurdu. Hemen akabinde Koç bir fakülte kurdu ve Adıyaman 3 fakülteye kavuştu. Bakın değerli arkadaşlar çok değil 7-8 yıl geçti. Öğrenci sayısı 2 bin 900'den 18 bin 300'e çıkıyor. Tıp Fakültesi, Eczacılık, Dişçilik zaten bunların hayali dahi mümkün değildi. Tasavvur edemezdik bundan 7-8 yıl önce bunları ama bugün Tıp Fakültesi Hastanemiz faaliyette ve Adıyaman'da Tıp Fakültesinde öğrenciler okuyor. Kendi öz evlatlarımız okuyor. Dışardan gelen kardeşlerimiz, misafirlerimiz okuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, emeği geçen herkese, Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye ve ekibine tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş ise, "Değerli konuklar hepimiz biliyoruz ki toplumsal gelişmenin tek yolu eğitimdir. Eğitim için yapılan bütün yatırımlar geleceğe yapılan yatırımlardır. Bu alanda tüm Türkiye'de değişim ve dönüşümler yaşandığı gibi Adıyaman'da da ciddi değişimler yaşanmaktadır. Bugün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yeni bilim ve irfan yuvasına kavuşturmak amacıyla toplanmış buluyoruz. İnşallah temelini atacağımız yeni derslik binaların tamamlanması ile öğrencilerimiz daha rahat ve modern mekanlarda eğitimlerini sürdüreceklerdir. Bu bilim ve irfan yuvasında bilimsel veriler ışığında eğitim görecek çocuklarımız evrensel değerleri özümsemiş, sorumluluklarının bilincinde, özgüven sahibi ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken temelini atacağımız bu hizmet binalarının üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ilk harcı dökmek üzere butona birlikte basarak Eğitim Fakültesi ikinci binası ile lojman ve enstitüler binalarının temeline harç döktüler. Tören, kurban kesimiyle sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Üniversitesi'nin Üç Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement