Afad-sen Genel Başkanı Ayhan Çelik Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Afad-sen Genel Başkanı Ayhan Çelik Açıklaması

Afad-sen Genel Başkanı Ayhan Çelik Açıklaması

AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, Başbakanlık’a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının icracı Bakanlık olarak yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini açıkladı.

29.06.2015 17:34

AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının icracı Bakanlık olarak yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini açıkladı.

AFAD SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, koalisyon hükümetinden Afet ve Acil Durum Bakanlığı kurması talebinde bulundu. Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem ve çeşitli doğal afetlerle yüz yüze olduğunu belirten AFAD Sen Genel Başkanı Çelik, "Türkiye'nin yüzde 96'sı başta deprem olmak üzere doğal afet riski altında. Türkiye sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kalan bir ülke. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ama en önemlisi deprem. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanmakta" dedi.

Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıpların afet yönetimi ve koordinasyonunun titiz bir şekilde ele alınmasını istediklerini kaydeden Çelik, "Bu sebeple 2009 yılında Bakanlığı'na bağlı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık'a bağlı Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü kapatılarak 2009 yılında çıkarılan 5902 sayılı yasa ile Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kurularak yetki ve sorumluluklar tek bir çatı altında toplanmıştır. Ancak yine yeterli olmamıştır" şeklinde konuştu.

Özellikle sınırda yaşanan göç dalgaları ile beraber iş yükünün arttığını vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Personel atamalarında çok sıkıntı yaşanmakla olup en son 2013 yılında KPSS ile personel alımı yapılmıştır. Personel açısından Doğu ve Güneydoğu bölge illerinde personel sıkıntısı yaşanmaktadır. Özellikle 2014 yılında 6525 sayılı torba yasada yapılan değişiklikle AFAD personeli ekonomik anlamda mağdur edilmiştir. Genel seçimlerin sona ermesi ile beraber yeni oluşturulacak koalisyon hükümetinde, başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının icracı Bakanlık olarak yeniden düzenlenmesini talep etmekteyiz." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afad-sen Genel Başkanı Ayhan Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement