Afete Hazır Türkiye Semineri - Son Dakika
Yerel

Afete Hazır Türkiye Semineri

Afete Hazır Türkiye Semineri

Ünye'de, "Afete Hazır Türkiye" programı kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

18.11.2015 16:58

Ünye'de, "Afete Hazır Türkiye" programı kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

Ordu Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele afet ve acil durum konuları aktarıldı.

AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Hüseyin Odabaşı, burada yaptığı konuşmada, program kapsamında aile ve birey eğitimi, afete hazır okul ve iş yeri, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, resmi kurum ve kuruluşları içine alan geniş bir hedef kitlesine ulaşılmasının amaçlandığını söyledi.

Ülke çapında herkesin depremle ilgili birikim sahibi olmasını amaçladıklarını belirten Odabaşı, şunları kaydetti:

"Afet bizim elimizde olmadan her an olabilecek bir olaydır. Afet toplumun tamamında veya bir kısmında fiziksel, sosyal ve ekonomik kayıplar doğuran, normal hayatı durduran veya kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylardır. Acil durum ise toplumun tamamının veya belli kesiminin faaliyetlerini durduran, kesintiye uğratan, acil müdahale gerektiren olaylar ve bu olayların oluşturduğu kriz halini ifade eder. Projeyle olaylara anında müdahale edebilmek, yardımlaşma bağını güçlendirmek amaçlanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afete Hazır Türkiye Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement