Afyonkarahisar'da Öğretmenler 1 Günlük Greve Gitti - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Öğretmenler 1 Günlük Greve Gitti

Afyonkarahisar\'da Öğretmenler 1 Günlük Greve Gitti

Afyonkarahisar’da çeşitli sendikalara üye bir grup öğretmen, eğitim sisteminde yaşanan gelişmeleri protesto etmek amacı ile 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

24.09.2014 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da çeşitli sendikalara üye bir grup öğretmen, eğitim sisteminde yaşanan gelişmeleri protesto etmek amacı ile 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Demiryalayan Türbesi'nden başlayarak Anıtpark önüne kadar yürüyen öğretmenler, eğitim sisteminde yaşanan gelişmeleri protesto ederek bir basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eyleme Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gün olduğunu kaydetti. Şenol şunları söyledi:

"Bugün tüm Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bırakıyoruz. Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor. Bilindiği gibi okullarda yöneticiler birer birer tasfiye ediliyor. Bilgisi, birikimi, ödülleri ve başarıları ile adından söz ettiren, okulu TEOG'da, üniversite sınavlarında başarılı olan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından takdirle karşılanan, canını dişine katarak okulunu zirveye taşıyan okul müdürlerinin sırf siyasi iktidarın kapı kulu olmadıkları için, sırf Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri istemediği için görevlerine son verildi. Onların yerine masa başı ilişkileri, akrabalık, dostluk, yandaş sendika, siyaset ilişkileri güçlü olanlar görevlendiriliyor. Bakanlık yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile okulları hallaç pamuğu gibi dağıttılar. Görev süresi uzatılacak müdürleri kendilerine biat edenlerden, ideolojisi ve siyasi duruşu iktidara yakın olanlardan seçtiler. Şuanda 8 bin okul müdürü adeta idam edilmiştir. Okul müdürlerini idam edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sendikamızın bu eylemi bir uyarı niteliğindedir. Bu ülkeyi yönetenler aklını başına almalıdır. Aksi taktirde bu eylemlerimiz bir son olmayacak, sürekli eylemlilik süreci başlatılacaktır. En kısa sürede taleplerimize cevap bekliyoruz, alacağımız cevap eylemlerimizi de şekillendirecektir. Biz sözümüzü söyledik, duyan duymayan kalmasın."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Öğretmenler 1 Günlük Greve Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement