Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru

Afyonkarahisar\'da Yerel Seçimlere Doğru

Afyonkarahisar’ın Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçede vahşi depolamaya son verdiklerini kaydederek, sosyal medya hesabından seçmenlerine ulaşarak kendisinden önce ve kendi döneminde yapılanları fotoğraflarla anlattı.

18.02.2014 14:58

Afyonkarahisar'ın Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçede vahşi depolamaya son verdiklerini kaydederek, sosyal medya hesabından seçmenlerine ulaşarak kendisinden önce ve kendi döneminde yapılanları fotoğraflarla anlattı.

Başkan Bozkurt yapılan hizmetlerin fotoğraflarını da paylaştığı açıklamasında, Şuhut'un kendi hizmet dönemlerinde adeta çağ atladığını kaydederek, şunları söyledi:

"2009 yılından önce ilçemizde toplanan çöpler vahşi depolama alanlarında ilkelce biriktiriliyordu. Vahşi depolama alanları çevreyi, tarım alanlarını ve halkımızın sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturuyordu. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun da desteği ile bu soruna köklü bir çözüm ürettik Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliğine üye olarak 2009 yılından sonra çöplerimizin düzenli ve sağlıklı bir şekilde bertarafı için ilçemize çöp transfer istasyonu kurduk. Bu tesiste günlük ortalama 20 ton çöp Afyon'daki çöp bertaraf tesislerine gönderilerek bertaraf ediliyor. Bu birliğe geçmiş dönemlerden kalan 500 bin TL miktarındaki borcuda ödeyerek 2013 yılına kadar ortalama aylık 25 bin TL bertaraf bedeli ödedik. 2013 yılının ardından Türkiye'de ilk defa çöpten elektrik üreterek aylık çöp bedeli ödemekten kurtulduk. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte hem mevcut vahşi çöp depolama alanları kapatılıp rehabilite edilmiş hem de tarım alanlarımızın kirlenmesinin önüne geçilmiştir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement