Ağabeyinin Katilini Öldüren Sanık Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Ağabeyinin Katilini Öldüren Sanık Hakim Karşısında

Ağabeyinin Katilini Öldüren Sanık Hakim Karşısında

Kayseri'de 2005 yılında ağabeyini öldüren 30 yaşındaki Mustafa Sivri'yi, 13 Aralık 2015 günü bıçaklayarak öldüren halk otobüsü şoförü 25 yaşındaki Ali Özdemir'in yargılanmasına başlandı.

06.04.2016 14:23

Kayseri'de 2005 yılında ağabeyini öldüren 30 yaşındaki Mustafa Sivri'yi, 13 Aralık 2015 günü bıçaklayarak öldüren halk otobüsü şoförü 25 yaşındaki Ali Özdemir'in yargılanmasına başlandı. Özdemir, "Kullandığım otobüse binen Mustafa Sivri 'Birinizi öldürdüm, birinizi daha öldüreceğim' deyince dayanamadım" dedi.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Ali Özdemir ve 26 yaşındaki Emrah Taşkıran, duruşmaya Nevşehir kapalı cezaevinden SEGBİS yöntemi ile katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti tarafından sözleri sorulan sanık Ali Özdemir şunları söyledi:

"Bu adam ağabeyimi 2005 yılında öldürmüştü. O zaman ben 14 yaşındaydım. Yargılanması sırasında benim görmüşlüğüm oldu ama, üzerinden 10 yıl gibi bir zaman geçmişti. Bu kişiyi görsem de tanımazdım. Olay günü Selçuklu Mahallesi'nde 38 AB 138 plakalı halk otobüsünün şoförlüğünü yapıyordum. İlk duraktan hareket ettikten 2- 3 durak sonra Mustafa Sivri otobüse bindi. Kendisi arkaya geçtikten sonra bana laf atmaya başladı. Otobüs ile Talas fakülte duraklarına geldikten sonra birinin araçtan inerken 'Birinizi öldürdüm, birinizi daha öldüreceğim' dediğini duydum. Bu lafın ardından ben de arkasından gittim. Küfür eden kişi 'Ağabeyini öldüren benim. Cezaevinden çıktım' dedi. Cebinden bıçak çıkardı. Ben de otobüsten kendimi korumak için aldığım bıçağı salladım. Kendisine isabet edip etmediğini hatırlamıyorum. Olayın ardından ben ve yanımda bulunan arkadaşım Emrah tekrar otobüse döndük."

'KAVGAYI AYIRMAYA ÇALIŞTIM'

Diğer sanık Emrah Taşkıran da, Ali Özdemir'in yönetimindeki otobüsle Selçuklu Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı yönüne doğru gittiklerini belirterek şunları anlattı:

"Talas fakülte duraklarına geldiğimizde isminin Mustafa Sivri olduğunu öğrendiğim kişi arkadaşıma 'Birinizi öldürdüm, birinizi daha öldüreceğim' diye küfürlü kelimeler söyleyerek otobüsten indi. Ali Mustafa Sivri'nin yanına gitti. Kavgaya tutuştuktlarında, 'Ne yapıyorsunuz arkadaşlar yapmayın' diye onları ayırmaya çalıştım. Mustafa bu kez elindeki bıçağı bana doğru sallayınca, kendimi korumak için pantolonumdaki kemeri çıkartarak salladım. Benim kötü niyetim yoktu. Sadece kavgayı ayırmaya çalıştım. Tahliyemi istiyorum."

Olayla ilgili iddianameyi okuyan Cumhuriyet Savcısı Ali Özdemir'in kasten adam öldürme, Emrah Taşkıran'ın ise öldürmeye yardım etmekten cezalandırılmasını istedi. Duruşma eksik evrakların tamamlanması için 2 Mayıs tarihine ertelendi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağabeyinin Katilini Öldüren Sanık Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement