Ağbaba, Arguvan'ın Heyelan Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Ağbaba, Arguvan'ın Heyelan Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı

Ağbaba, Arguvan\'ın Heyelan Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan’da yaşanan heyelan sorununu TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.

27.12.2013 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan'da yaşanan heyelan sorununu TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan ilçe girişindeki karayolunun heyelan nedeniyle kaydığını ve yolda derin yarıklar oluştuğunu belirterek 2013 yılı başından itibaren kaymaya başlayan karayolunda kaymayı engellemek için yapılan 3 metre yüksekliğindeki taş duvarların da birkaç ay sonra yıkılmaya başladığını ifade etti. Ağbaba, ilçe girişindeki heyelanın 100 metre yakınındaki kaymakamlık, belediye, ilköğretim okulu ve liseye ulaşmasının an meselesi olduğunu kaydetti.

CHP'li Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Arguvan ilçe girişindeki yolun güzergahı bugüne kadar 3 kez değiştirildiğini ancak kalıcı çözümün bir türlü sağlanamadığını belirterek, yeni yol açma çalışmalarının bir an önce bitirilmemesi durumunda, Arguvan ilçesine giriş yolu kalmayacağını kaydetti.

"Günübirlik çözümler üretmeye çalışan Karayolları ekiplerinin, yolda çöken yerlere toprakla dolgu yaptığını, 20 metre uzunluğunda taş duvar örüldüğünü ancak hem doldurulan yerlerin çöktüğü, hem de taş duvarın kaymalar nedeniyle yıkıldığını" ifade eden Ağbaba, yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atan karayolunun ihalesinin yapılması için neyin beklendiğini, heyelan deneniyle çöken yola alternatif yolun ihalesinin ne zaman yapılacağını sordu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağbaba, Arguvan'ın Heyelan Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement