Ağrı Belediyesi'nde Taşeron İşçilerin 'Hak' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Ağrı Belediyesi'nde Taşeron İşçilerin 'Hak' Eylemi

Ağrı Belediyesi\'nde Taşeron İşçilerin \'Hak\' Eylemi

DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediyesi'nde çalışan işçilerin koşullarının 18'inci yüzyılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağır olduğunu söyledi.

01.07.2015 12:47  Güncelleme: 10:48

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin koşullarının 18'inci yüzyılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağır olduğunu ileri sürdü.

Belediye bünyesinde çalışan işçilerin yargı kararıyla doğan sözleşme, maaş farkları ve fazla mesai ücretlerini zamanında alamadıklarını belirten DİSK üyesi yaklaşık 60 işçi, dün bir saat süreyle Belediye önünde işi bırakma eylemi yaptı. Burada açıklama yapan DİSK Şube Başkanı Ersin Erincik taşeron işçilerin sözleşme, maaş farkları ile mesai alacaklarını yargıya taşıdıklarını, yerel mahkemenin işçiler lehirne verdiği kararın Yargıtay tarafından onanması üzerine, yapılan protokolle ödeme takvimi hazırladıklarını söyledi. Ersin Erincik, şöyle konuştu:

"Çalışan arkadaşlarımızın faizleriyle birlikte 30 bin liranın üzerinde olan alacaklarından fedakarlık yaptık. Alacakları 10- 15 bin liraya düştü, yarısını belediyeye bağışladık. Var olan alacakları 10 eşit taksite böldük ve protokole bağladık. Üç taksit ödendikten sonra bugün dördüncü taksit ödenmedi. Temmuz ayının 15'inde de ikramiye var. Başkan Sırrı Sakık il dışına çıktığında belediyede muhatap bulamıyoruz. Burada iddia ediyorum Ağrı Belediyesi'nin taşeron işçilerinin koşulları, bırak Türkiye'nin en kötü koşullarını, 18'inci yüzyılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağırdır. Eş Başkan Yardımcıları arkadaşlarımızı işten atmakla tehdit ediyor. Şu anda iki aya yakındır 16 arkadaşımız, kaçak olarak çalıştırılıyor. Sigortaları yatırılmamış. Kimse Ağrı Belediyesi'nin işçilerinin feryadını duymuyor." - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Belediyesi'nde Taşeron İşçilerin 'Hak' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement